Γιάννης Σαραντίτης : Πετυχημένος δικηγόρος και εφοπλιστής ,«παίζει μπάλα» και στο real estate,είναι και επίτιμος πρόξενος

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Φανατικός ΑΕΚτζής ο οποίος είχε δωρίσει και 500.000 ευρώ για την κατασκευή του Αγιά Σοφιά και μάλιστα είχε βραβευθεί απο τον Δημήτρη Μελισσανίδη μαζί με τον άλλο μεγάλο «Greek των θάλασσών» Πέτρο Παππά. 

H ναυτιλιακή εταιρεία W Marine του Γιάννη Σαραντίτη έκλεισε συμφωνία για την ναυπήγηση δύο πλοίων kamsarmaxes, χωρητικότητας 82.000 dwt, το καθένα στα ναυπηγεία Chengxi.

Τα πλοία είναι σχεδιασμένα με τους πιο σύγχρονους κανόνες του IMO NOx-Tier III και τις απαιτήσεις της Φάσης 3 EEDI, θα λειτουργούν με συμβατικό καύσιμο και αναμένεται να παραδοθούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του 2026.

Η εταιρεία διαθέτει ένα στόλο από 17 πλοία. Το 17ο πλοίο θα παραληφθεί τον προσεχή Μάρτιο και είναι το πλοίο Presinge Trader 81.100 dwt, κατασκευής 2016.

Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται έναν ομοιογενή στόλο πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην, που κυμαίνονται σε μέγεθος από Panamax έως Post Panamax.

Ο Γιάννης Σαραντίτης άσκησε και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, με δραστηριότητα στη ναυτιλία και στην αγορά ακινήτων – real estate, ενώ είναι και επίτιμος Πρόξενος της Νορβηγίας στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στη Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 1972. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ και στη συνέχεια μεταγράφηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών , από το οποίο αποφοίτησε. Είναι νυμφευμένος με την Μαλβίνα Σαραντίτη και έχει δύο παιδιά.

Παλαιότερα ασχολήθηκε επιχειρηματικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών με την Telenor, μέσω κοινοπραξίας στο Μαυροβούνιο.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PROMONTE GSM στη δεκαετία του 1990 και από το 2000-2008 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cosmote Mobile Telecommunications.


Στον τομέα της κρουαζιέρας υπήρξε μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, από την ίδρυση της Festival Cruises, από το 2000 έως το 200), συμμετείχε ως μέτοχος στον Τραπεζικό τομέα και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της First Business Bank, από το 2001 έως το 2007.

Το 2003 ίδρυσε την ναυτιλιακή εταιρεία W MARINE INC, από το 2004-2017 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της «Σαραντίτης Εταιρία Δικηγόρων» στην οποία σήμερα είναι ο κύριος μέτοχος, ενώ το 2005 ίδρυσε την εταιρεία W Real Estate Investments S.A.

Από τον Φεβρουάριο του 2009 είναι επίτιμος Πρόξενος της Νορβηγίας στην Ελλάδα και έχει παρασημοφορηθεί με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος Τιμής, Πρώτου Βαθμού.

Ο Γιάννης Σαραντίτης είναι εταίρος της Δικηγορικής εταιρείας «Σαραντίτης», και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Είναι κάτοχος Πτυχίου Νομικής Αθηνών, καθώς και πτυχίου LLB από το Πανεπιστήμιο του Buckingham της Μεγάλης Βρετανίας.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template