Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Ο γάμος είναι ιερό μυστήριο και δεν έγινε για να ντύνεται νύφη ο Μπάμπης»

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024


Με τις δημοσκοπήσεις να την ανεβάζουν μήνα με τον μήνα ολοένα πιο ψηλά και με μια δυναμική παρουσία «εν είδει αντιπολίτευσης» παντού, κυρίως στα social media και σε οτιδήποτε αφορά την τρέχουσα επικαιρότητα, η δραστήρια πρόεδρος της Φωνής της Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου προχωρά μπροστά.

Aπο τη Βίβιαν Μπενέκου

Με σύνθημα «Στείλε μήνυμα» ετοιμάζεται να κατέβει στις ευρωεκλογές με το κόμμα της, που κλείνει ήδη τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην ελληνική πολιτική σκηνή. Στον δεξιό πατριωτικό χώρο που υπηρετεί το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος.

«Πολιτικό μου πρότυπο είναι η Θάτσερ, η απόλυτη θεά του συντηρητικού και φιλελεύθερου οικονομικά χώρου. Αυτήν μελετούσα από μαθήτρια του γυμνασίου» λέει σήμερα στην «Espresso» η απόλυτη και πιστή στις αρχές της Αφροδίτη Λατινοπούλου, με καταγωγή από τον ακριτικό Εβρο και παππού ιερέα, που της μετέδωσε την αγάπη και τον σεβασμό στον Θεό και στη χριστιανική θρησκεία. Η πρόεδρος της Φωνής της Λογικής είναι δικηγόρος, ανήκει στη γενιά των social media, και δεν διστάζει να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με ό,τι δεν της αρέσει ή το βρίσκει λάθος. Παλεύει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αγωνιζόταν μέσα στα τερέν, ως πρωταθλήτρια του τένις, και όνειρό της είναι να ενώσει τον λεγόμενο πατριωτικό χώρο.



Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερες από υποψήφια να είσαι αρχηγός κόμματος που διεκδικεί είσοδο στην Ευρωβουλή. 

Ποιο είναι το παρελθόν σου;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη από οικογένεια εκπαιδευτικών και με έναν παππού ο οποίος είναι ιερέας στον Εβρο. Από μικρή ήμουν πρωταθλήτρια στο τένις κερδίζοντας πανελλήνια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πέρασα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ χωρίς να χρησιμοποιήσω (αν και μπορούσα) τα μόρια που είχα από τον πρωταθλητισμό. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως προπονήτρια τένις από τα 18 μου έως ότου τελείωσα τις σπουδές μου στη Νομική και έκανα την άσκησή μου. Εγινα δικηγόρος και εργάζομαι στο νομικό τμήμα μιας εταιρίας. Η πολιτική για εμένα είναι χρέος προς την πατρίδα μου και ξεκίνησε ως ανάγκη να υπηρετήσω τη χώρα όπου μεγάλωσα και λατρεύω.

Αφροδίτη, το κόμμα σου έχει γενέθλια οσονούπω. Θα κατέβει το κόμμα στις ευρωεκλογές;

Φυσικά και θα κατέβουμε αυτόνομα στις ευρωεκλογές. Το σύνθημά μας είναι το «Στείλε μήνυμα» και πιστεύω βαθιά πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Ηδη, μην ξεχνάτε, τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, πολύ νωρίς δηλαδή, και μας καταγράφουν οι σοβαρότερες δημοσκοπικές εταιρίες με ποσοστό γύρω στο 1,5%. Και αυτό είναι ένα πρώτο μεγάλο επίτευγμα για ένα κόμμα που ακόμα δεν έχει «γιορτάσει» τα γενέθλια ενός χρόνου.

Πώς είναι να είσαι πρόεδρος κόμματος; Πώς σε βλέπουν οι άλλοι και πώς εσύ τον εαυτό σου;

Εγώ τον εαυτό μου, για να ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου, τον βλέπω ακριβώς όπως τον έβλεπα: Πιστό στρατιώτη των ιδεών του και των στόχων του. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Για τους άλλους, όμως, νομίζω θα έπρεπε να ρωτήσεις αυτούς! Οχι εμένα.
Κοίτα, δεν υπάρχει εγχείρημα που να μην έχει τις δυσκολίες του. Και στον δεξιό πατριωτικό χώρο που σέβεται και υπηρετεί το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», είναι η πρώτη φορά που ηγείται μία νέα γυναίκα με δικό της κόμμα. Ομως, αφού το αποφάσισα, τον υπηρετώ τον ρόλο με συνέπεια. Δεν εστιάζω ποτέ στις δυσκολίες που προκύπτουν, αλλά μόνο στις λύσεις που μπορούν να δοθούν. Οπότε όλα καλά, ως τώρα τουλάχιστον.

«Η Ν.Δ. έχει καταντήσει ένα κόμμα αριστερότερο του ΣΥΡΙΖΑ» έχεις δηλώσει. Θα της κοστίσει, πιστεύεις, αυτή η στροφή;

Ακριβώς όπως το διατύπωσες το είπα. Εχει καταντήσει, γιατί περί κατάντιας πρόκειται. Ενα καθαρά κεντροδεξιό κόμμα που ίδρυσε κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να έχει καταντήσει ένα κεντροαριστερό μόρφωμα που υπηρετεί αποκλειστικά τις ελίτ και τη νέα τάξη πραγμάτων. Κάτι που φαίνεται με κάθε της νομοσχέδιο. Από το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τους ομοφυλοφίλους, που δίνει το δικαίωμα στην υιοθεσία, έως την τραγική νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών. Ναι, πιστεύω ακράδαντα πως θα της κοστίσει και το εύχομαι κιόλας. Οχι μικροπολιτικά μιλώντας, αλλά για το καλό της πατρίδας μας, που με νοιάζει περισσότερο απ’ όλα. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση πως δεν μπορεί να εκλέγεται με άλλο πρόγραμμα και άλλο να εφαρμόζει. Μιλάμε για εμφανή κοροϊδία και για «φτύσιμο στα μούτρα» των ανθρώπων που την ψήφισαν.

Γιατί μια νέα γυναίκα να λέει ηχηρό «όχι» στον γάμο των ομοφυλοφίλων και μάλιστα σε μια εποχή που ο θεσμός της παραδοσιακής οικογένειας αμφισβητείται έντονα από τη νεολαία;

Γιατί είναι κόντρα στη λογική, στην επιστήμη, στην ηθική και τη θρησκεία. Είναι ανήθικο και ύβρις. Γιατί με πρόσχημα τα παιδιά τα δίνουν βορά στον καθένα που θα έχει την οικονομική δύναμη για να τα εκμεταλλευτεί. Γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν υπάρχει. Ο γάμος είναι ιερό μυστήριο της Εκκλησίας μας. Δεν έγινε για να ντύνεται νυφούλα ο Μπάμπης και ο Μήτσος και να παραγγέλνουν παιδιά από το διαδίκτυο. Ούτε, φυσικά, μπορώ ως γυναίκα να δεχτώ την εμπορευματοποίηση της μήτρας. Τραγικά πράγματα. Και όλα αυτά την εποχή που βάλλεται πανταχόθεν ο θεσμός της πυρηνικής οικογένειας, η κυβέρνηση προσπαθεί να του δώσει τη χαριστική βολή. Να ξέρετε πως, όταν δυναμώσει η Φωνή Λογικής, θα κάνουμε τα πάντα να ακυρώσουμε αυτόν τον άθλιο νόμο που δυστυχώς ψήφισαν τα 2/3 της «κεντροδεξιάς» κυβέρνησης της Ν.Δ.. Ούτε ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ δεν τα τόλμησε αυτά και τα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αδιανόητο.

Ενας ΛΟΑΤΚΙ που μεγαλώνει παιδιά πιστεύεις ότι δεν τα αγαπάει;


Κοιτάξτε, δεν μπορώ να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αλλά και πάλι, ένα παιδί δεν μπορώ να ακούω χαζομάρες πως χρειάζεται μόνο αγάπη για να μεγαλώσει σωστά. Χρειάζεται άπειρα πράγματα. Χρειάζεται όρια, εκπαίδευση, μόρφωση, παιδεία, αλλά πάνω απ’ όλα πρότυπα. Αντρικό και γυναικείο. Και να έχει το δικαίωμα να πει τις ιερές λέξεις «μητέρα και «πατέρας». Αλήθεια, όλοι αυτοί που βγαίνουν στα πάνελ και είναι υπέρ της υιοθεσίας από ΛΟΑΤΚΙ θα ξεγράφανε έτσι εύκολα τη μανούλα τους από τη ζωή τους; Θα θέλανε για μητέρα τους τον Μπάμπη ή τον Μήτσο; Δεν το πιστεύω. Υποκριτές είναι, λοιπόν.

Αν το κόμμα σου μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, ποια θέματα θα αναδείξει;

Τα πάντα, και αυτό είναι δέσμευση. Καταρχάς, θα πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια τον χυλό της πολυπολιτισμικότητας, που μόνο δεινά έφερε στην Ευρώπη. Δεύτερον, θα προσπαθήσουμε να κοπούν μαχαίρι πάσης φύσεως επιδόματα στους δήθεν «ευάλωτους», προσοχή!, όχι στα ΑμεΑ αλλά σε όλους τους άλλους. Τρίτον, θα θίξουμε την υποκριτική στάση των εταίρων μας απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα, ειδικά σε ό,τι αφορά όλους τους γείτονές μας. Την Τουρκία, την Αλβανία και φυσικά τα Σκόπια. Είναι η Ελλάδα το τελευταίο σύνορο της Ε.Ε.; Είναι. Αρα, με ποια λογική σε οποιαδήποτε διαμάχη δεν μας υπερασπίζονται και στην ουσία βοηθάνε τους εχθρούς μας; Δεν τα καταλαβαίνω αυτά.

Ποια γνώμη έχεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Οχι και την καλύτερη. Θα ήταν, όμως, τέλειος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και ως μάνατζερ για μια Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία που σκοπό έχει να μοιράζει δουλειές μεταξύ φίλων και ημετέρων). Οχι, όμως, για αρχηγός τής πάλαι ποτέ μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της Ν.Δ. και φυσικά για πρωθυπουργός μιας υπερήφανης χώρας και ενός περήφανου λαού όπως είναι ο ελληνικός.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα «πιάσει ψάρια»; Θα τα καταφέρει ή θα είναι μια ευχάριστη φιγούρα για τη Βουλή;


Θα κάνει μια τρύπα στο νερό. Ζήτημα αν προσεγγίσει (όχι φτάσει) το διψήφιο 10%. Είναι «φυτευτός», εκτός ελληνικής πραγματικότητας και πετυχαίνει φοβερά δύσκολα ταύτιση με τον μέσο Ελληνα, σε αντίθεση με τον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα. Που ενώ διαφωνώ οριζόντια και κάθετα με τις πολιτικές που ακολούθησε και με την ιδεολογία του, υπήρξε, όπως και να το κάνουμε, ένας χαρισματικός αρχηγός. Δεν ξέρω, λοιπόν, αν θα προλάβουμε να τον δούμε τον κ. Κασσελάκη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, γιατί δεν ξέρω αν θα παραμείνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ως τότε. Οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό.

Σε εμπνέει η Μελόνι; Εχεις πολιτικά πρότυπα;


Πολιτικό μου πρότυπο είναι η Θάτσερ. Τελεία, παύλα, παράγραφος. Η απόλυτη θεά του συντηρητικού και φιλελεύθερου οικονομικά χώρου. Αυτήν μελετούσα από μαθήτρια του γυμνασίου κιόλας. Από κει και πέρα, φυσικά σέβομαι και τη Μελόνι και τη Λεπέν αλλά και τον Ορμπάν. Γενικά, σέβομαι κάθε πολιτικό ηγέτη που αγαπά αποδεδειγμένα την πατρίδα του και δεν υποκύπτει στις ελίτ και στη νέα τάξη πραγμάτων.



Πιστεύεις στον Θεό; Θα απέρριπτες τους άθεους;

Είμαι βαθιά ένθεη. Μην ξεχνάτε πως είμαι περήφανη εγγονή του παπα-Βλάση από τα ακριτικά Βρυσικά του Εβρου. Εχω και πνευματικό, τον οποίο συμβουλεύομαι όταν βρίσκω λίγο χρόνο. Ομως, ως άνθρωπος και ειδικότερα ως άνθρωπος του Θεού δεν απορρίπτω τίποτα και κανέναν πλην αυτών που θέλουν να βλάψουν τη θρησκεία μου και τα «πιστεύω» μου, όπως π.χ. θέλουν οι φανατικοί ισλαμιστές. Είμαι περήφανη χριστιανή ορθόδοξη αλλά δεν το διατυμπανίζω. Δεν καπηλεύομαι τη θρησκεία μου. Απαγορεύω να με φωτογραφίζουν μέσα σε οποιαδήποτε εκκλησία, απαγορεύω να χρησιμοποιώ την πίστη μου ως μέσο προσέλκυσης ψηφοφόρων. Είναι καθαρά προσωπική μου υπόθεση.

Τι λες για την πολυδιάσπαση του πατριωτικού χώρου; Εάν ήσασταν όλοι ένα, θα είχατε μεγάλη δύναμη;

Ονειρό μου είναι να ενώσω κάποτε όλον τον λεγόμενο δεξιό πατριωτικό χώρο. Αλλά δεν βιάζομαι. Ενα βήμα τη φορά. Ηδη ως Φωνή Λογικής έχουμε υποψηφίους και στελέχη που προέρχονται από τη Δημιουργία Ξανά, τη Νέα Δεξιά, το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου (δεν ξέρω πώς θα ονομάζεται), ήρθε σε εμάς και ο Πατριωτικός Σύνδεσμος του κ. Μαλταμπέ. Αυτό δεν είναι αληθινή προσπάθεια ένωσης; Είναι. Ενα βήμα τη φορά και όλα θα γίνουν, λοιπόν.

Τι θα πρέπει να μάθουμε που δεν γνωρίζουμε για εσένα, Αφροδίτη;

Πως λατρεύω τους γονείς μου, τα δύο μικρότερα αδέλφια μου, τον Βλάση και τον Τίμο, πως αγαπώ και στηρίζω τις φιλίες που είχα από τα παιδικά μου χρόνια και πως ως πρώην πρωταθλήτρια τένις επί σειρά ετών στην Ελλάδα, στην κατηγορία junior, όταν ξεκλέβω λίγο χρόνο μπορεί να με δεις σε κάποιο γήπεδο να ανταλλάσσω λίγες μπαλιές.

Βλέπεις τηλεόραση; Σινεμά; Εχεις αγαπημένες συνήθειες που επαναλαμβάνεις;

Σπανίως βλέπω τηλεόραση, συνήθως μόνο ειδησεογραφικές εκπομπές, και δεν θα κρύψω πως τα τρία τελευταία χρόνια όποτε πετυχαίνω τον «Σασμό» τον παρακολουθώ.

Ερωτας υπάρχει στη ζωή σου;

Φυσικά. Λέγεται Φωνή Λογικής. Και για αυτό ζητώ από τους αναγνώστες μας να με βρουν στα social media μου και να επικοινωνήσουν μαζί μου, αλλά να μπουν και στο site της Φωνής Λογικής, να γίνουν μέλη.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template