Στην Citigroup, τραπεζίτες πέφτουν από αεροπλάνα και απαγωγείς κλέβουν αρκουδάκια

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ήταν αρχές του 2022 όταν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Citigroup έλαβαν ένα email που τους ξάφνιασε από την CEO της τράπεζας, Jane Fraser. Έπρεπε να υπογράψουν έγγραφα αποποίησης ευθύνης για να πάνε για skydiving.


Πόσο συνετό είναι ολόκληρη η ομάδα που διοικεί την τράπεζα να πέσει από ένα αεροπλάνο, αναρωτήθηκαν οι περισσότεροι. «Το ξέρει το δ.σ.;», ρώτησε κάποιος απαντώντας στο email. «Δεν είμαι σίγουρος ότι η καρδιά μου είναι αρκετά υγιής για αυτό», έγραψε ένας άλλος.

Η Fraser άφησε τους συνεργάτες της να αγωνιούν για λίγο, πριν να τους στείλει άλλο ένα email. «Πρωταπριλιά!», έγραφε. Ήταν 31 Μαρτίου.

φωτ.: AP

Η Fraser έγινε το 2021 η πρώτη γυναίκα που κάθισε στην καρέκλα του CEO σε μια μεγάλη αμερικανική τράπεζα. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, έχει μια από τις δυσκολότερες δουλειές στην τραπεζική βιομηχανία αυτή τη στιγμή, καθώς ακολουθώντας τις οδηγίες των εποπτικών αρχών για την αναμόρφωση της Citigroup, απολύει 20.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμοι βετεράνοι της τράπεζας.

Το ηθικό στην Citigroup είναι χαμηλό, αλλά η Fraser έχει εδώ και χρόνια τη φήμη του μεγαλύτερου πλακατζή στη Wall Street. Θεωρεί ότι τέτοιες φάρσες φέρνουν την ομάδα πιο κοντά και ενισχύουν τις πιθανότητες επιτυχίας στην αναδιοργάνωση της τράπεζας.

Η αλήθεια είναι ότι η Fraser δεν συνήθιζε πάντα να κάνει φάρσες. Τις ξεκίνησε όταν άρχισε να δουλεύει ως αναλύτρια στην Goldman Sachs, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν η Wall Street ήταν ακόμα πιο ανδροκρατούμενη από ό,τι είναι σήμερα. Αφότου προσελήφθη στη Citigroup, το 2004, πλέον η υπόλοιπη διοικητική ομάδα περιμένει το επόμενο «χτύπημά» της.

Όταν κάποιος συνεργάτης της έχει γενέθλια φροντίζει να δείχνει σε όλους ντροπιαστικές φωτογραφίες του, όπως για παράδειγμα από τα παιδικά του χρόνια.

Κάποια Χριστούγεννα έκανε δώρο σε ένα στέλεχος που ήταν υπεύθυνο για τις περικοπές κόστους ένα ροζ χνουδωτό μπουρνούζι και ένα αρκουδάκι. «Ξέρω ότι κατά βάθος είσαι μαλακός και αγκαλίτσας», του είπε.

Αργότερα, η Fraser «απήγαγε» το αρκουδάκι, κόλλησε με ταινία τα χέρια και το στόμα του και έστειλε email στο στέλεχος: Χαλάρωσε με τις περικοπές ή το αρκουδάκι σου θα πεθάνει.

Η Fraser υποψιάζεται ότι πολλοί μέσα στην τράπεζα θα ήθελαν να πάρουν εκδίκηση. Όμως ποιος θα τολμήσει να κάνει φάρσα στην διευθύνουσα σύμβουλο; Σε ιδιωτικές συζητήσεις της με άλλα στελέχη, η CEO αστειεύεται πως κάποιοι θα την περιμένουν στη γωνία αμέσως μόλις αποσυρθεί από τη Citigroup.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template