GPO-ΣΥΡΙΖΑ 35,1%, η Νέα Δημοκρατία 23%, το Ποτάμι 6%, η Χρυσή Αυγή 5,5%..

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, την ώρα που η πλειοψηφία προτιμάει μία κακή συμφωνία με παραμονή στο ευρώ, ενώ κυριαρχεί η αβεβαιότητα σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35,1%, η Νέα Δημοκρατία 23%, το Ποτάμι 6%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το ΚΚΕ 5,4%, οι ΑΝΕΛ 3,7%, το ΠΑΣΟΚ 3,2% και η Ένωση Κέντρου 2,7%.
Παραμονή στο ευρώ «πάση θυσία» θέλουν οι πολίτες

Σε περίπτωση αδιεξόδου, το 47,3% θέλει να συνεχίσει να κυβερνά η ίδια κυβέρνηση​, το 29,9% να προκύψει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ το 19,3% ζητεί τη διεξαγωγή νέων εκλογών.



Ωστόσο, στο ενδεχόμενο που η επιλογή για την Ελλάδα είναι μία κακή συμφωνία με μέτρα λιτότητας και παραμονή στο ευρώ ή μία χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη, η μεγάλη πλειοψηφία - το 56,2% - προτιμάει το πρώτο ενδεχόμενο, ενώ το 35,4% θέλει το δεύτερο.



Σε αυτό το πλαίσιο, το 69,7% θέλει παραμονή της χώρας «πάση θυσία» στο ευρώ, την ώρα που το 28,9% απαντά «όχι».



Σε περίπτωση δημοψηφίσματος με το ερώτημα «παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή σε εθνικό νόμισμα», το 68,5% απαντά «ευρώ» και το 27,6% «εθνικό νόμισμα».

Εξάλλου, το 68,1% θεωρεί πως ακόμα υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ενώ το 28,4% απαντά αρνητικά.



Το 18,8% συμφωνεί με την άποψη πως η ΕΕ αποτελεί πρόοδο και είναι αναγκαία η παραμονή της χώρας μας σε αυτή, ενώ το 21,3% συμφωνεί με την άποψη ότι η Ένωση εκφράζει συμφέροντα που δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα και η χώρα θα πρέπει να αποχωρήσει.

Η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 67,9%, εξάλλου θεωρεί πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τη συμφωνία τελικά θα την ψηφίσουν, ενώ το 27,7% ότι θα την καταψηφίσουν.


«Βλέπουν» συμφωνία με υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς

Ταυτόχρονα το 57,5% συμφωνεί με την άποψη ότι παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκφράζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, η χώρα πρέπει να παραμείνει σε αυτή, διαφορετικά θα απομονωθεί.

Ως προς τις καθυστερήσεις στην επίτευξη συμφωνίας, το 56,3% των ερωτηθέντων επιρρίπτει ευθύνες στους δανειστές, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό - το 37,4%- επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά.

Ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων, η συντριπτική πλειοψηφία, το 67,8%, θεωρεί πως θα λήξει με συμβιβασμό που θα περιέχει υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας. Το 19,4% θεωρεί πως θα επιτευχθεί συμβιβασμός με υποχωρήσεις κυρίως από την πλευρά των δανειστών, ενώ το 8,3% εκτιμά πως θα επέλθει ρήξη.

Ωστόσο, η πλειοψηφία φαίνεται να στηρίζει ακόμα τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο το 54,3% συμφωνεί με τους χειρισμούς στις συνομιλίες και το 43,8% διατυπώνει τη διαφωνία του.


Αβεβαιότητα και φόβος

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αισθάνεται απογοήτευση είτε αβεβαιότητα από την έκβαση των εξελίξεων. Ειδικότερα το 32,5% απαντά πως αισθάνεται απογοητευμένο και το 25,9% ότι αισθάνεται αβεβαιότητα. Από την άλλη το 35,1% αισθάνεται ελπίδα και το 4,3% εμφανίζεται ικανοποιημένο.



Παράλληλα, το 48,5% εκτιμά πως μετά τις εκλογές η κατάσταση της χώρας χειροτέρεψε, το 32,5% απαντά πως έμεινε ίδια, και το 18,7% θεωρεί πως καλυτέρεψε.
Ως προς την προσωπική οικονομική κατάσταση, το 57,2% θεωρεί πως έμεινε ίδια, το 38,7% απαντά πως χειροτέρεψε και μόλις το 3,7% πιστεύει πως καλυτέρεψε.
  πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template