Δείπνο με μενού τη λιτότητα, το χρέος τις επενδύσεις και γαρίδες με...ούζο!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015


Δείπνο με μενού τη λιτότητα, το χρέος τις επενδύσεις και γαρίδες με...ούζο!Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αλλά και
για το θέμα του χρέους έστειλε ο Φ. Ολάντ κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο
Προεδρικό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ολάντ ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή στην Αθήνα. «Κάνατε την επιλογή της υπευθυνότητας. Η Ευρώπη έδειξε αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να ενδυναμωθεί» σημείωσε ο κ. Ολάντ, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει κάποια πρόοδος στο θέμα του χρέους.
Από τον πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους δανειστές να προχωρήσουν στις αναγκαίες διορθώσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Φ. Ολάντ

Την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος σε ό,τι αφορά το χρέος υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τον χαιρετισμό του στο επίσημο δείπνο. Ο γάλλος πρόεδρος εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια τόσο για τον ΠτΔ όσο και για τον έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Ολάντ επεσήμανε το ρόλο του ΠτΔ την επαύριο του δημοψηφίσματος όταν ένωσε «τις πολιτικές οικογένεις της χώρας», ενώ αναφερόμενος στον Α. Τσίπρα σημείωσε ότι «προτιμώ να είμαι εδώ στην Ελλάδα και να συζητώ με τον Αλέξη Τσίπρα παρά να τον βλέπω στους διαδρόμους των Βρυξελλών».

«Κάνατε την επιλογή της υπευθυνότητας. Η Ευρώπη έδειξε αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να ενδυναμωθεί. Πρέπει να γίνει κάποια πρόοδος για το χρέος. Ξέρουμε το βάρος των θυσιών του λαού και το εύρος των μεταρρυθμίσεων. Οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ως στόχο μόνο τα δημόσια οικονομικά αλλά πρέπει να στραφούν στην ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα. Η Γαλλία θα είναι στο πλευρό σας να σας βοηθήσει σε τεχνικό επίπεδο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο γάλλος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο θέμα των προσφύγων, σημείωσε πως πως «πρέπει και εμείς όλοι μας να αισθανόμαστε έναν ανθρώπινο σεβασμό. Γνωρίζω το βάρος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Για αυτό πρέπει η Ευρώπη να βοηθήσει. Είστε τα σύνορά μας, ο προμαχώνας μας. Πρέπει να δημιουργηθούν τα κέντρα hot spots που να είναι αποτελεσματικά και να προσφέρουν μια αξιοπρέπη υποδοχή», ανέφερε.


H προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Το θέμα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους και του τερματισμού της πολιτικής λιτότητας έθεσε από τη μεριά του ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ κατά το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ο Ελληνικός Λαός θα φανεί απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις του για να παραμείνει στην μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Ωστόσο παρατήρησε ότι στην πορεία, και ενόψει αυτής της συνέπειας του Ελληνικού Λαού, και οι εταίροι μας και δανειστές μας οφείλουν να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις.

«Ιδίως αναφορικά με την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας καθώς και με την ως σήμερα ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας. Οι διορθώσεις αυτές είναι τόσο περισσότερο επιβεβλημένες, όσο δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα. Διότι η ως σήμερα πορεία της Ευρωζώνης αποδεικνύει ότι η άνευ όρων πολιτική αυστηρής λιτότητας και σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν οδηγεί νομοτελειακώς στην αναπτυξιακή προοπτική, την οποία τόσον έχει ανάγκη η Ευρωζώνη και, εν τέλει, η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Επισήμανε, επίσης, ότι η πραγματική ανάπτυξη, δηλαδή η ανάπτυξη που συμβαδίζει με το καπιταλιστικό σύστημα κατά την καταγωγή του και την λογική του, είναι νοητή μόνον όταν η αντίστοιχη οικονομική και νομισματική πολιτική υπηρετεί, εν τέλει, τον 'Ανθρωπο. Συγκεκριμένα δε την αξία του Ανθρώπου και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, υπό όρους Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και, άρα, Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι όπως απέδειξαν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, ο Ελληνικός Λαός, στην συντριπτική του πλειοψηφία, εκφράσθηκε υπέρ της παραμονής της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Και το έπραξε γνωρίζοντας τις τεράστιες θυσίες που συνεπαγόταν μια τέτοια επιλογή. Θυσίες που έχουν δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία συνθήκες πραγματικής ανθρωπιστικής κρίσης. «Και, κυρίως, θυσίες που, κατά ένα όχι ευκαταφρόνητο μέρος τουλάχιστον, οφείλονται και σε λάθη ή εμμονές ορισμένων εκ των εταίρων της και δανειστών της» επισήμανε.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Γαλλίας και του κ. Ολάντ στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος, αφού τόνισε ότι καλωσορίζει στην Αθήνα έναν πραγματικό ευπατρίδη ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας και μεγάλο Φίλο της Ελλάδας, ευχαρίστησε θερμά τον Γάλλο Πρόεδρο λέγοντας ότι «σε μια δύσκολη συγκυρία για την Χώρα μου η Γαλλία και εσείς προσωπικώς, συμβάλατε τα μέγιστα προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωπαϊκη Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης».

Μάλιστα παρατήρησε ότι «προσφέροντας αυτή την βοήθεια στην Ελλάδα στην ουσία συνεισφέρετε ουσιωδώς στην διατήρηση της, τόσο σύμφυτης με την υπόστασή της, ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Διότι, κατά βάθος, βεβαίως και η Ελλάδα, έχοντας συνείδηση της ιστορικής της διαδρομής, δεν φαντάζεται το μέλλον της δίχως την ευρωπαϊκή της προοπτική. Πλην όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τις ελληνικές ιστορικές καταβολές της Δημοκρατίας της και του Πολιτισμού της, δεν είναι νοητή -ούτε, άρα, μπορεί να έχει το μέλλον που της αρμόζει- δίχως την Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέλος μέσα στους κόλπους της».

Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στις πρωτόγνωρες προσφυγικές ροές κυρίως λόγω των πρωτόγνωρων τραγικών προσφυγικών ροών, τις οποίες προκαλούν οι εστίες πολέμου, ιδίως στην Μέση Ανατολή. Και υπογράμμισε ότι τις ροές αυτές εμείς, οι Ευρωπαίοι, οφείλουμε να τις διαχειρισθούμε προστατεύοντας, βεβαίως, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -που κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι τα σύνορα των κρατών-μελών όπως καθορίζονται κυριάρχως απ' αυτά- αλλά πρωτίστως τους εμπερίστατους πρόσφυγες. «Και σ' αυτό το σημείο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και πρέπει αφενός να εμπνευσθεί από τον, κορυφαίου συμβολισμού, τρόπο με τον οποίον η Αρχαία Ελλάδα αντιμετώπιζε τους Ικέτες, όταν προσέφευγαν στα Ιερά για να προστατευθούν από τους διώκτες τους. Και, αφετέρου, να επιβάλλει, με το κύρος και την ισχύ της, το οριστικό τέλος των εστιών πολέμου στην Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Εν συνεχεία, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ολάντ ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργασθεί στενά με την Γαλλία, που συνιστά βασικό πυλώνα του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και πρωταγωνιστικό άξονα της ευρωπαϊκής πολιτικής και πρόσθεσε ότι οι στέρεοι δεσμοί που συνδέουν τις δυο χώρες μας προσδιορίζονται, πάντοτε, από τον ρυθμό της ιστορίας και τρέφονται από τις πηγές της ελευθερίας και του πολιτισμού.


Οι προσκεκλημένοι και πως κάθισαν

Τον γάλλο πρόεδρο προσφώνησε αρχικά στα γαλλικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο δείπνο παρακάθισαν 100 προσκεκλημένοι.

Ο πρόεδρος Ολάντ κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα.

Δίπλα στον κ. Παυλόπουλο κάθισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Boύτσης και δίπλα του η κ.Ντόρα Μπακογιάννη ,εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη που βρίσκεται στη Μαδρίτη για τη συνεδρίαση του ΕΛΚ. Στα αριστερά της κ.Μπακογιάννη ήταν ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στα δεξιά του κ. Τσίπρα κάθισε μια εκ των υπουργών του κ. Ολάντ ο ο Γ. Δραγασάκης , ο Μ. Σαπέν και ο Γ.Σταθάκης.

To μενού προς τιμήν του δείπνου προς τιμήν του γάλλου προέδρου περιλαμβάνει τα εξής:

Πρώτο πιάτο:
Γαρίδες με ούζο

Ρύζι με λαχανικά και αρωματικά βότανα

Δεύτερο πιάτο:

Σφυρίδα στο φούρνο με χόρτα, γαρνιρισμένη καρότα και πατάτες

Επιδόρπιο:

Τούρτα σοκολάτα με φρέσκα φρούτα

Καφές


Το πρόγραμμα του Ολάντ αύριο Παρασκευή

8.30: Αφιξη του Φρανσουά Ολάντ και της επίσημης αντιπροσωπείας για την Πρεσβεία της Γαλλίας, όπου θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες.

9.45: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και κοινή συνέντευξη Τύπου.

12.00: Αφιξη στη Βουλή, όπου ο Φρανσουά Ολάντ θα απευθύνει ομιλία.

Θα ακολουθήσουν:

Περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και γεύμα που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός προς τιμήν του Φρανσουά Ολάντ και της γαλλικής αντιπροσωπείας.

Εκδήλωση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του Γάλλου προέδρου Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα.

16:00: Αφιξη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, Αθήνα) όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών "Κοραλλία".

19.00: Αναχώρηση της γαλλικής αντιπροσωπείας από το Ελευθέριος Βενιζέλος για το Παρίσι.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template