Καλαμαράκια γιουβέτσι με αρώματα ούζου και θα γλύφετε τα ..δάχτυλά σας

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Θαλασσινά και ψάρια ταιριάζουν πολύ με τα αρώματα του ούζου που αναδεικνύει διακριτικά τη γεύση τους. Σε αυτό το πιάτο
συνδυάζουμε το άρωμά του με καλαμαράκια και νόστιμο κριθαράκι.
Φωτογραφία – Food Styling – Αντωνία Κατή
Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια -φρέσκα ή κατεψυγμένα-, σε ροδέλες λεπτές
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια, ξερά, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 μαραθόριζα (φινόκιο) ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι ούζο
½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γιουβέτσι
1 φλιτζάνι κριθαράκι χοντρό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία

Βήμα 1


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις ροδέλες από τα καλαμάρια. Προσθέτετε τη πιπεριά Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με πάπρικα και γλυκάνισο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα των υλικών για 6 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε τα καλαμάρια να βράσουν για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Μεταφέρετε το μίγμα της κατσαρόλας σε μεγάλο πυρίμαχο ταψί και προσθέτετε και τον υπόλοιπο (1 λίτρο) καυτό ζωμό λαχανικών. Προσθέτετε το κριθαράκι. Ανακατεύετε και βάζετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Το γιουβετσάκι θα πρέπει να είναι ζουμερό όταν το βγάλετε από το φούρνο γιατί όσο μένει και κρυώνει πήζει. Μόλις αποσύρετε το ταψί από το φούρνο πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template