NGM Group:Στο «τιμόνι» το νέο αίμα της οικογένειας Μουνδρέα

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Η αποκάλυψη πριν λίγες ημέρες του ονόματος της εταιρείας που βρισκόταν πίσω από την αγορά δυο πλοίων τύπου bulker, των «Ce- Duke»
και «Ce- Alliance» από την εταιρεία Centrofin του Δημήτρη Προκοπίου, έφερε ευχάριστες εκπλήξεις στο χώρο της ναυτιλίας για δυο λόγους: Πρώτον έγινε γνωστό ότι πίσω από την αγορά βρισκόταν η εταιρεία NGM Group, του Νίκου Μουνδρέα και δεύτερον ότι πλέον έχουν εισέρθει δυναμικά στην διαχείριση της εταιρεία η νέα γενεά της οικογένειας. 

Πρόκειται για τα αδέλφια Γιώργο, Nαταλία και Xαρίκλεια αφήνοντας έντονη τη «σφραγίδα» τους για την «επόμενη μέρα» του Ομίλου. Συνεχίζουν δε, υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα τους Nίκου, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προκύπτουν για εξαγορές πλοίων για όσο διάστημα οι τιμές παραμένουν χαμηλές, τόσο στον κλάδο του ξηρού φορτίου, όσο και σε εκείνον των δεξαμενόπλοιων.

Γράφει ο Νίκος Μπαρδούνιας

O Γιώργος Μουνδρέας έχει αναλάβει την εποπτεία του Ομίλου, ενώ οι αδελφές του- η Nαταλία με σπουδές στο London School of Economics και η Xαρίκλεια στο City University της Bρετανίας- ασχολούνται κυρίως με το χρηματοοικονομικό «κομμάτι» και τις ναυλώσεις και τις αγοραπωλησίες πλοίων, όπως ναυτιλιακοί κύκλοι στον Πειραιά που γνωρίζουν καλά τα του Ομίλου.




Σύμφωνα με τη διεθνή ναυτιλιακή επιθεώρηση Tradewinds την αγορά των δυο πλοίων επιβεβαίωσε, προσφάτως, η ίδια η Nαταλία Mουνδρέα, η οποία σημείωσε ότι «η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα περίπου, παραμένοντας μυστική», ενώ πρόσθεσε ότι «οι δύο πλευρές κινήθηκαν πολύ γρήγορα με την NGM Group να αποκτά τα δύο πλοία σε πολύ καλές τιμές, πριν αρχίσει η αγορά να ανεβαίνει».

Ναυτιλιακοί κύκλοι εκτιμούν ότι το τίμημα για το κάθε πλοίο ανήλθε στα 9,5 εκατ. δολ., ήτοι στα 19 εκατ. δολ. το συνολικό τίμημα.

Τα δύο πλοία αντικαθιστούν τα δύο capesizes «Natty» και «Tango» τα οποία τον περασμένο Ιανουάριο οδηγήθηκαν στα διαλυτήρια έναντι 6,9 εκατ. δολ. έκαστο.

Έτσι, πλέον, με τα δυο νέα πλοία ο στόλος των bulkers της NGM Group φτάνει τα 10 πλοία, ενώ ο όμιλος περιλαμβάνει ακόμη και την NGM Energy, η οποία δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια και μετρά 18 πλοία διαφόρων κατηγοριών (VLCCs, χημικά κ.α.).

Σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλιακών κύκλων τη διετία 2013- 2014 η εταιρεία της οικογένειας Μουνδρέα προχώρησε σε επενδύσεις κοντά στα 200 εκατ. δολ. με τον «βραχίονα» της NGM Energy, ενώ την περίοδο 2011- 2012 η ίδια εταιρία είχε ήδη σχηματίσει στόλο εννέα δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών, κλάδος ιδιαίτερα ειδικευμένος και με σημαντικές προοπτικές.

Επίσης, το Mάρτιο του 2016 στον στόλο της NG Moundreas πέρασε και το δεξαμενόπλοιο «Takachiho II» καταβάλλοντας στην ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Nippon Yusen Kaisha τίμημα 21,3 εκατ. δολ.

«H οικογένεια Mουνδρέα αποδεικνύει πως η κρίση κρύβει ευκαιρίες και για το λόγο αυτό επέμεινε στις επενδύσεις από το 2011 μέχρι και σήμερα, αγοράζοντας σε συμφέρουσες τιμές, και ενισχύοντας με «υπεραξίες» τον στόλο της όταν οι αγορές ανεβαίνουν» ανέφεραν ναυλομεσιτικοί κύκλοι που γνωρίζουν αρκετά καλά τις κινήσεις της οικογένειας Μουνδρέα.

Η ναυτιλιακή εταιρεία NGM Group, της δυναστείας Μουνδρέα ξεκίνησε το 1916 από τον «πατριάρχη» Γιώργο, πέρασε στα χέρια του Nίκου Μουνδρέα και πλέον τα παιδιά του τελευταίου έχουν αναλάβει από διαφορετικές θέσεις και με διακριτές αρμοδιότητες το «πηδάλιό» της.   kourdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template