Τούρκος υποπτέραρχος που εμπόδισε το πραξικόπημα συνελήφθη ως ....πραξικοπηματίας και βασανίστηκε

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Τούρκος υποπτέραρχος Τσεβάτ Γιαζγιλί (Cevat Yazgılı) συνελήφθη από το ισλαμιστικό καθεστώς ως πραξικοπηματίας, φυλακίστηκε και βασανίστηκε και μετά αφέθηκε ελεύθερος
όταν τα σαΐνια του Ερντογάν ανακάλυψαν ότι όχι μόνο δεν είχε καμία ανάμιξη στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, αλλά ήταν και από εκείνους που αντιστάθηκαν.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, την αθωότητα του Γιαζιγλί απέδειξε ο Αρχηγός της Τουρκικής Αεροπορίας Αμπιντίν Ουνάλ (Abidin Ünal), ο οποίος έστειλε στην Εισαγγελία πλάνα από κάμερες ασφαλείας, στα οποία είχε καταγραφεί ο Γιαζιγλί να εμποδίζει το πραξικόπημα.


Ο Αρχηγός Ουνάλ δήλωσε σε κατάθεσή του ότι εκείνος διέταξε τον Γιαζιγλί να μεταβεί στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, σπάζοντας την πόρτα και ανακαταλαμβάνοντας τον χώρο από τους πραξικοπηματίες.

Με τη σειρά του ο αξιωματικός υπηρεσίας Χουσεΐν Αρί (Hüseyin Arı), που ήταν φρουρά στον Θάλαμο εκείνη την ώρα, κατέθεσε ότι ο Γιαζιγλί κατέφθασε με χωροφύλακες και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα. Μην καταφέρνοντας να την παραβιάσουν, άνοιξαν πυρ πάνω της.

Ο επισμηναγός Μουσταφά Αϊντίν (Mustafa Aydın), που βρισκόταν μέσα στον Θάλαμο, κατέθεσε ότι ο Γιαζιγλί όταν έφθασε του είπε: «Μίλησα με τον Αρχηγό της Αεροπορίας. Η απόπειρα πραξικοπήματος είναι παράνομη. Ό,τι συμβαίνει δεν είναι εις γνώση της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Ως υπαρχηγός του Επιτελείου, θα είμαι επικεφαλής. Τίποτα δεν θα συμβεί εν αγνοία μου».

Στη συνέχεια ο υποπτέραρχος Γιαζιγλί ήταν εκείνος που παρέδωσε τους πραξικοπηματίες στις Αρχές στις 16 Ιουλίου 2016.

Ωστόσο, το παρανοϊκό καθεστώς Ερντογάν συνέλαβε τον σωτήρα του
μαζί με τους πραξικοπηματίες, τον μετέφερε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στο αστυνομικό Αρχηγείο της Άγκυρας και στις 17 Ιουλίου το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU μοίρασε παντού τη φωτογραφία του μαζί με τους συλληφθέντες.

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι μέσα στη σύγχυση έγινε ένα «λάθος». Ωστόσο, πόσο λάθος μπορεί να είναι η σύλληψη εκείνου που ανακατέλαβε τον Θάλαμο Επιχειρήσεων και συνέλαβε τους πραξικοπηματίες; Όλα αυτά μαρτυρούν ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μεγάλο ζήτημα σοβαρότητας.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template