ΜΕ 170 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ τον Σκορπιό ο Ριμπολόβλεφ.VIP σουϊτες ,πισίνες ,λίμνες ,αρένες ιππασίας

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Σε 24 μήνες εκτιμάται οτι να λειτουργήσει η πολυτελής τουριστική μονάδα στον Σκορπιό, του Ρώσου μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Η επένδυση του
έλαβε το «πολυπόθητο ΟΚ” από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Το επενδυτικό σχέδιο του ιδιοκτήτη του θρυλικού νησιού θα αγγίξει τα 165 εως 170 εκατ. ευρώ. 

Απο τη επένδυση θα δημιουργηθούν 80 άμεσες θέσεις εργασίας 6μηνης διάρκειας και 40 θέσεις εργασίας 9μηνης διάρκειας, όπως αναφέρεται μεταξύ των άλλων στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου ΕΣΧΑΣΕ για την κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στον Σκορπιό, που δημοσιοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου.

Στον Σκορπιό, σύμφωνα με το business plan της εταιρείας ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ, θα δημιουργηθούν το κυρίως τουριστικό κατάλυμα Α που εκτείνεται σε δυο επίπεδα, στα οποία θα υπάρχουν: 5 Vip δωμάτια, συνολικής χωρητικότητας 16 ατόμων, 3 πισίνες, τεχνητή Λίμνη (Lappool) με υποδομές διασκέδασης κλπ.. 
Στο κάτω επίπεδο θα υπάρχουν: Vip δωμάτια, χώρος SΡΑ, νυχτερινού κέντρου, αίθουσα προβολών/σινεμά, κ.ά. Το κυρίως τουριστικό κατάλυμα Β θα περιλαμβάνει 3 ισόγειους οικίσκους. 
Το Pink House, το οποίο είναι σε μορφή βίλας, αποτελείται από δυο ορόφους (ισόγειο και πρώτο). Παράλληλα θα υπάρχει πολύ-αθλητική εγκατάσταση, η οποία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, και θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, γήπεδο τένις. Επίσης έχει προβλεφθεί η δημιουργία αμφιθέατρου – αμπελώνα – οπωρώνα, θερμοκήπια, νέοι στάβλοι και αρένα ιππασίας, αγροτική φάρμα και εγκαταστάσεις οικοτεχνικής προσομοίωσης παραγωγής προϊόντων.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ των άλλων:

1. Την συνολική δόμηση επί της νήσου 22.000 τ.μ. ήτοι 4.000 υφιστάμενα προς ανακαίνιση και 18 νέα κτίσματα με συντελεστή δόμησης 0,026.

2. Την παραχώρηση της χρήσης των παραλιών οι οποίες υφίστανται επί της νησίδας με σκοπό την τοποθέτηση προσωρινών κατασκευών διημέρευσης, εστίασης και αναψυχής.

3. Την παραχώρηση μέρους της παράκτιας περιοχής η οποία βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του νησιού η οποία είναι όμορη της υφιστάμενης λιμενικής εγκατάστασης προκειμένου να επεκταθεί αυτή, προκειμένου να ελλιμενίζονται τα σκάφη μεταφοράς των επισκεπτών.

4. Την ενεργοποίηση, σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο, του άρθρου 5 παρ. 2 του ν. 3894/2010, περί καθορισμού με προεδρικό διάταγμα ειδικών όρων ανάδειξης και προστασίας αρχαιοτήτων και άλλων μνημείων αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, τα οποία θα προσδιορισθούν ή θα εντοπιστούν κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου.


5. Την αδειοδότηση του συνόλου των εξωτερικών υποδομών της επένδυσης (ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες, παροχέτευση νερού κ.α.) και των πρόσκαιρων υποδομών υποβοήθησης κατασκευής του έργου.

6. Την αδειοδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της νήσου με την Ηπειρωτική χώρα και των απαραίτητων λιμενικών εγκαταστάσεων.

7. Την αδειοδότηση ανοικτού αμφιθεάτρου 250 θέσεων, ιπποφορβείου και προπονητικού ιπποδρομίου.

8. Επιπρόσθετα, καθότι το νησί εντοπίζεται εντός των ορίων της μη θεσμοθετημένης Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) «Εσωτερικό Αρχιπέλαγος Ιονίου (Μεγανήσι, Άτοκος, Αρκούδι, Βρομώνας)» και καθ’ επίκληση του Ν. 4179/2013: «Στην περίπτωση έργων και δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000, η περιβαλλοντική αδειοδότηση διενεργείται με βάση τις σχετικές προβλέψεις των ειδικότερων προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων προστασίας. Σε περίπτωση ελλείψεως σχετικών προβλέψεων υποβάλλεται, ως τμήμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση, όπως ισχύει: «Για την πραγματοποίηση των στρατηγικών επενδύσεων απαιτείται η προηγούμενη έγκριση περιβαλλοντικών όρων, που χορηγείται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.»Ντμίτρι ΡιμπολόβλεφΣκορπιός

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template