«Μου θυμίζει τον Παναθηναϊκό του Μπόμπεκ!»

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος μιλάει στην «DEAL» για τους «μπέμπηδες» του Δώνη και κάνει συγκρίσεις με την ανανέωση του '64 και το Γουέμπλεϊ.

Οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη έκαναν το πρώτο ...θαύμα τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Με το «διπλό» στην Ξάνθη έστειλαν το μήνυμα σε όσους βιάσθηκαν να τους «ξεγράψουν», πριν γίνει σέντρα...

Στο ποδόσφαιρο «πολλά έχουν δει τα μάτια μας», αλλά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού οι προβλέψεις απαγορεύονται. Εκτός αν σου μιλά ο άνθρωπος πάνω στον οποίο στηρίχθηκε ένα ανάλογο εγχείρημα πριν μερικές δεκαετίες και οδήγησε την ομάδα, εκεί όπου κανείς δεν φανταζόταν: ο Μίμης Δομάζος.

Ο «στρατηγός» του «τριφυλλιού», μια γνήσια «Παναθηναϊκή ψυχή», όχι μόνο έζησε την περίφημη ανανέωση του 1964. Ήταν ο μπροστάρης της προσπάθειας η οποία έθεσε τις «βάσεις» για την δημιουργία του ελληνικού «θηρίου» που άφησε άφωνο τον πλανήτη με την μεγαλύτερη επιτυχία στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλητριών 1971...

Ο βετεράνος σταρ τολμά να πει στην «DEAL»:

«Δεν είναι διαφορετική εκείνη η εποχή από την σημερινή, παρότι δεν υπήρχαν ακόμα ξένοι. Ήταν πολλά τα νέα παιδιά. Έφυγαν μεγάλοι παίκτες και έγινε η περίφημη ανανέωση. Μοιάζουν οι δυο εποχές. Αυτός ο Παναθηναϊκός, μου θυμίζει τον Παναθηναϊκό του Στέφαν Μπόμπεκ!

Να μην βγάζουμε, βέβαια, συμπεράσματα αμέσως, ούτε να «φουσκώνουμε» τα νέα παιδιά με πολλά «κοσμητικά» επίθετα, γιατί θα τους «χαλάσουμε». Να έχουμε υπομονή και να τα στηρίξουμε. Θα είναι επικίνδυνο αν τα μυαλά τους πάρουν αέρα. Να μην πετάμε στα σύννεφα με την πρώτη νίκη, να πατάμε τα πόδια μας στην γη και όλα θα έρθουν.
Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς το συναίσθημα, να γράφουν ξαφνικά το όνομα σου με μεγάλα γράμματα. Πρέπει να αποδεικνύεις ότι είσαι μεγάλος κάθε Κυριακή...»
.

Ο Μίμης Δομάζος επιμένει, ωστόσο, ότι « ...μπορεί να «χτιστεί» μια μεγάλη ομάδα με αυτά τα παιδιά, αν και φαίνεται δύσκολο να κατακτήσουν, φέτος, πρωτάθλημα ή κύπελλο.
Είδατε, όμως; Δεν υπολόγιζαν τον Παναθηναϊκό, πίστεψαν ότι αποτελεί «εύκολη λεία» και προδίκασαν πως θα υποβιβασθεί. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, ακόμα και ...μόνες τους να παίζουν οι φανέλες. Τώρα τον υπολογίζουν. Πίεσε την Ξάνθη και κέρδισε εύκολα. Αν νικήσει και την Λαμία παίρνει «οξυγόνο», σβήνει το -6 και προχωρά με άλλη ψυχολογία».
Πόσο ψηλά έχουν την δύναμη να τοποθετήσουν τον πήχη ο κόουτς Γιώργος Δώνης και οι πιτσιρικάδες του;

«Χρειάζεσαι τον κόσμο στο πλευρό σου. Και σήμερα ο κόσμος είναι με τον Παναθηναϊκό.
Με τον ...Αλαφούζο δεν είναι και καλά κάνει. Γιατί σε αυτά τα χάλια η ομάδα δεν ήταν ποτέ.
Ένας επιχειρηματίας έφερε σε αυτή την κατάσταση τον Παναθηναϊκό...

Να μην παρασυρθούν οι φίλαθλοι μας. Στα χρόνια μας, είχαν διχασθεί, ήταν υπέρ των ονομάτων και η προσπάθεια μας δυσκόλευε. «Φώναζαν» για τους παίκτες, ενώ, τώρα «φωνάζουν» για τον Αλαφούζο. Καλό είναι ότι η εξέδρα χειροκροτεί τα παιδιά.
Εμάς ...δεν μας χειροκροτούσαν. Κι όμως, τον πρώτο χρόνο βγήκαμε 2οι, τον δεύτερο πήραμε πρωτάθλημα και μετά φθάσαμε στο έπος του Γουέμπλεϊ.

Ο «κορμός» ήταν 4 άτομα: εγώ, ο Σούρπης, ο Οικονομόπουλος και ο Καμάρας. Τον Γραμμό εγώ τον αγόρασα. Έβαλα λεφτά για την μεταγραφή του και γενικά «έβλεπα» ποια παιδιά θα «μπουν» στην ανανέωση. Τώρα υπάρχει, πάλι, ένας «κορμός» και πολλά νέα παιδιά, που πρέπει να προσέξουν και να δουλέψουν για να πετύχουν...».

Όλοι «στάζουν μέλι» για την εμφάνιση του νεαρού Μπουζούκη και συμφωνούν πως αν αποκτηθεί ένας καλός ξένος φορ από τον «μνημονιακό» Παναθηναϊκό (που εξακολουθεί να ...περιμένει την μετάβαση από την διοίκηση Αλαφούζου σε αυτή του Ταϊλανδού broker Πιεγκμπονσάντ, μέσα σε μια γενικότερη αβεβαιότητα), η «αχτίδα φωτός» θα μεγαλώσει...

«Ξεχωρίζω αρκετά παιδιά. Ονόματα δεν θα πω για να μην κάνω κακό. Θυμάστε το Νίνη;
Στον αγώνα με τη Ρόμα είχε γίνει «σεισμός», αποθεώθηκε, πήγε Ιταλία και μετά ...πουν' τον; Εξαφανίσθηκε. Τα τωρινά παιδιά διαθέτουν ταλέντο, μα πρέπει να ξέρουν καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Είναι βαριά η φανέλα.
..
Και ο Δώνης δικό μου παιδί είναι! Μου τον έστειλε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης να τον δω –ως παίκτη- στην Παιανία κάποτε και του είπα να τον κρατήσει. Δούλεψε και έφθασε ψηλά.

Το ίδιο κάνει και ως προπονητής. Είμαι υπέρ των Ελλήνων, όχι με τους ξένους.
Κάνει καλή δουλειά. Μου αρέσει ότι οι ποδοσφαιριστές πειθαρχούν στους ρόλους που τους δίνει και πιάνουν οι αλλαγές του. Στον Παναθηναϊκό σήμερα είναι πιο ...εύκολο να είσαι προπονητής, διότι δεν θα σε κατηγορήσουν αν χάσεις τον τίτλο και νιώθεις πιο άνετος.
Το ίδιο συνέβη με τον Ουζουνίδη. Στην ΑΕΚ ο Μαρίνος είναι υποχρεωμένος να πάρει τον τίτλο, για να τον πουν πετυχημένο.
Στον Παναθηναϊκό πιο πλήρη εικόνα θα έχουμε σε 5 ή 6 παιχνίδια, αν και θεωρώ πως θα πάμε καλά...».  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template