ΘΕΟΔ. ΔΟΥΖΟΓΛΟΥ Φιλοξένησα τον Τσίπρα στο σπίτι μου στο Καράκας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Καθώς στη κοσμοπολίτικη Μύκονο ένας τοπικός μύθος κάνει λόγο για μεγάλη μπίζνα Συριζαίων με συγκροτήματα πολυτελείας για το οποίο
βγαίνουν οι άδειες στο φτερό ενώ και η Ναοδομία παρέχει με προθυμία κάθε διευκόλυνση

Στο μεταξύ ο “Βενεζουελάνος” επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου εκτός από το συγκρότημα της Γιάννας Αγγελοπούλου αγόρασε μία ακόμη έκταση.Ο ίδιος σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια στο Εuro2day προχωράει στο δεύτερο στάδιο των επενδύσεων στον τομέα των τουριστικών ακινήτων. 

Ο Θ. Δουζόγλου, αφού επί σχεδόν δύο χρόνια «σάρωσε» την αγορά ακινήτων της Αθήνας και όχι μόνο, προχωράει στην αναβάθμιση των ακινήτων που απέκτησε

Ήδη έχει εντάξει στο πρώτο κύμα του νέου αναπτυξιακού νόμου τέσσερα επενδυτικά σχέδια, μέσω αντίστοιχων εταιρειών, συνολικού ύψους άνω των 45 εκατ. ευρώ, ώστε να λάβει ενισχύσεις φορολογικής απαλλαγήςπερί τα 12 εκατ. ευρώ.Τέσσερις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Δουζόγλου περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα πρώτα 70 επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας. 
Πρόκειται για τις«Καλέπεια Ακινήτων», «Εφιππος 2016», «Canaima» και «Μικρολίμανο». Ο όμιλος που πλέον ελέγχει στον χώρο του ελληνικού real estate ο Θ. Δουζόγλου έχει αποκτήσει την τελευταία διετία σημαντικά ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία προορίζονται για τουριστικές χρήσεις.

Η οικογένεια, που εξακολουθεί να διατηρεί εξαιρετικά χαμηλό προφίλ, ήρθε στην επικαιρότητα όταν απέκτησε το ακίνητο που στέγαζε το ξενοδοχείο «Πεντελικό» το 2015, έναντι τιμήματος που κατά πληροφορίες έφτασε τα 23 εκατ. ευρώ.
 
Ακολούθησαν οι αγορές και άλλων γνωστών ακινήτων, όπως το ιστορικό κτίριο του ΟTΕ στην οδό Σταδίου (λέγεται πως το τίμημα έφτασε τα 13 εκατ. ευρώ), το πρώην ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, σε διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, έναντι περίπου 17 εκατ. ευρώ.

Στη Μύκονο, επίσης, εταιρείες του Θ. Δουζόγλου φέρονται να έχουν αποκτήσει συγκρότημα που κατείχε η οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου καθώς και άλλη έκταση

Περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ λέγεται πως κατέβαλε για την απόκτηση του ξενοδοχείου «Mistral» στον Πειραιά.
Η οικογένεια Δουζόγλου είχε φύγει από τη Ρουμανία για την Ελλάδα και στη συνέχεια για τη Βενεζουέλα. Στις επιχειρήσεις που διατηρούσε περιλαμβάνονται εταιρείες συσκευασίας τροφίμων, αλυσίδα σούπερ μάρκετ κ.ά. Ο Θ. Δουζόγλου είχε ασχοληθεί με τον τομέα των logistics, πριν αποφασίσει να επικεντρωθεί στην Ελλάδα. Εκτός από τα ακίνητα, πληροφορίες φέρνουν την οικογένεια Δουζόγλου να κινείται και στον τομέα της ενέργειας.

Για όλα τα παραπάνω καμπανάκια έχουν κτυπήσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για τον ομογενή επενδυτή εκ της Βενεζουέλας Θεόδωρο Δουζόγλου, ο οποίος την τελευταία τετραετία έχει προχωρήσει σε αγορές εμβληματικών ακινήτων όπως το πρώην ξενοδοχείο «Πεντελικό», το κτήριο του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου, το συγκρότημα κτηρίων που στεγάζονται τα Village Cinemas στο Φάληρο, το πρώην ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, κ.ά.

Η ανησυχία των τραπεζών έχει να κάνει με το ότι στους λογαριασμούς εταιρειών συμφερόντων της οικογενείας Δουζόγλου έχουν εισρεύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τράπεζες του εξωτερικού κεφάλαια σημαντικού ύψους, άνω των 50 εκατ. ευρώ, η προέλευση των οποίων δεν είναι καθόλου σαφής-σύμφωνα με νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Νewsbomb.
Τραπεζίτης που μίλησε υπό πλήρη εμπιστευτικότητα στο Νewsbomb χαρακτήρισε τον Θεόδωρο Δουζόγλου, ως τον «βασιλιά των ΙΚΕ» στην Ελλάδα. Όπως απεκάλυψε, οι εταιρείες ΙΚΕ συμφερόντων της οικογένειας Δουζόγλου, ξεπερνούν τις 40 και η πλειοψηφία τους δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate. Νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών είναι ο υπέργηρος ξάδελφος του Δουζόγλου Χρήστος Στεφανίτσης, ενώ σε κάποιες αναφέρεται και το όνομα της μητέρας του Κυριακής Δουζόγλου.

Όπως προαναφέρθηκε, από τους λογαριασμούς των εταιρειών συμφερόντων της οικογενείας Δουζόγλου έχουν περάσει άνω των 50 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Ένα στοιχείο που έχει θορυβήσει τις εγχώριες τράπεζες είναι πως τα κεφάλαια προέρχονται κυρίως από μεταφορές ιδίων κεφαλαίων από λογαριασμούς που τηρούνται στην UBS AG, Stamford Branch και στην UBS Financial Services Inc στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο αυτές μονάδες της ελβετική τράπεζας δέχθηκαν προ μηνών συστάσεις και κυρώσεις από τις αμερικανικές αρχές για τις αδύναμες δομές τους στην αντιμετώπιση υποθέσεων ξεπλύματος χρήματος.

Πληροφορίες του Νewsbomb αναφέρουν πως όταν συγκεκριμένες τράπεζες επιχείρησαν να ζητήσουν στοιχεία για την πηγή προέλευσης των χρημάτων του κ. Δουζόγλου, τόσο των εταιρειών του Ομίλου Δουζόγλου, όσο και των φυσικών προσώπων που συνδέονται με αυτές, ενημερωθήκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο, ότι προκειμένου να τους δοθούν περισσότερες πληροφορίες θα έπρεπε νε υπογράψουν Σύμβαση Εμπιστευτικότητας (non-disclosure agreement – NDA). Αν και κάποιες τράπεζες δέχθηκαν να το κάνουν ωστόσο η πλευρά του ομογενή επιχειρηματία δεν επανήλθε.

Από την έρευνα του Newsbomb έχει προκύψει πως ο Θεόδωρος Δουζόγλου έχει εγκαταλείψει από το 2016 τη Βενεζουέλα και έκτοτε ζει ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να έχει δύο εταιρείες στη Μεγαλόνησο την Pemovoria Limited και την SCD Group Ltd που δραστηριοποιούνται στον τομέα του real estate και στον κατασκευαστικό και ξενοδοχειακό κλάδο.

Πληροφορίες από τη Λατινική Αμερική υποστηρίζουν πως ο Δουζόγλου είχε επί σειρά ετών καλές σχέσεις με τον Rodolfo Marco Torres, πρώην στρατηγό, πρώην υπουργό Τροφίμων και πρώην επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας (PDVSA), άνθρωπο που ήταν κοντά στον Ούγκο Τσάβες.
Αν και ο Θεόδωρος Δουζόγλου δεν έχει φωτογραφηθεί ποτέ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι από εκείνους που επιδιώκουν ανοικτά σχέσεις με πολιτικούς, αυτό δεν σημαίνει πως δεν διατηρεί και τέτοιες σχέσεις.
Πληροφορίες προερχόμενες από επενδυτικούς τραπεζίτες που συνεργάστηκαν με τον Δουζόγλου όταν εκείνος βολιδοσκοπούσε τη συμμετοχή του στο σχήμα που ήθελε να εξαγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική, αναφέρουν πως ο ομογενής από τη Βενεζουέλα τους είχε αναφέρει πως όχι μόνον γνωρίζει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ότι ο Πρωθυπουργός είχε φιλοξενηθεί στο σπίτι του στο Καράκας σε μια από τις επισκέψεις του.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν ο Αλέξης Τσίπρας εκείνος που γνώρισε τον Δουζόγλου στον εφοπλιστή Γιώργο Λογοθέτη, η εταιρεία του οποίου είχε μεσολαβήσει ως σύμβουλος για την επένδυση των Exin – Calamos στην Εθνική Ασφαλιστική.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template