Οκτώ υπερτροφές που πολεμούν τον καρκίνο

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Αντικαρκινικούς παράγοντες φαίνεται πως περιέχουν τα πορτοκάλια, τα σταφύλια και τα καρότα. Αυτό δείχνει νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Scientific
Reports και εντόπισε περισσότερα από 7.900 μόρια σε φρούτα και λαχανικά εκ των οποίων τα 110 ενδέχεται να έχουν ογκοκατασταλτική δράση.

Η μελέτη αυτή βασίστηκε στις ομοιότητες που βρέθηκαν στους παράγοντες των φρούτων και των λαχανικών και στα υπάρχοντα αντικαρκινικά φάρμακα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που τους δίνουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα. Τα αντιοξειδωτικά αυτά ενδέχεται να βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου καταστέλλοντας τις φλεγμονές, ελέγχοντας την κυτταρική αναπαραγωγή, ακόμη και προκαλώντας τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων.

Για να ανακαλύψουν ποια φρούτα μειώνουν περισσότερο τον κίνδυνο καρκίνου, οι ερευνητές τροφοδότησαν με 7.962 ενεργά μόρια έναν αλγοριθμό ο οποίος είχε «εκπαιδευτεί» για να αναγνωρίζει τις ιδιότητες 199 εγκεκριμένων αντικαρκινικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Αφότου εξέτασε τον τρόπο που τα βιοενεργά μόρια δρουν στο ανθρώπινο σώμα, ο αλγόριθμος προέβλεψε ότι 110 είχαν αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα φρούτα και τα λαχανικά με τις περισσότερες αντικαρκινικές ιδιότητες ήταν τα ακόλουθα, ενώ στο τέλος της λίστας προστέθηκε και το τσάι:
Πορτοκάλια

Σταφύλια

Καρότα

Λάχανο

Σέλινο

Κόλιανδρος

Άνηθος

Τα πορτοκάλια, ο κόλιανδρος και ο άνηθος είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Από την άλλη μεριά το τσάι φάνηκε να είναι πλούσια πηγή κατεχινών, τερπενοιδών και τανίνων.


«Το φαγητό αποτελεί τον πιο τροποποιήσιμο παράγοντα για την υγεία ενός ατόμου. Αυτή η στρατηγική μηχανικής μάθησης όπως περιγράφεται εδώ είναι το πρώτο βήμα για την κατανόηση του ενδεχόμενου ρόλου «έξυπνων» διατροφικών προγραμμάτων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου».

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα προσαρμοστούν και με τις διατροφικές ανάγκες άλλων πολυπαραγοντικών νόσων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης.

«Ελπίζουμε πως αυτή η πρώτη λίστα των τροφών που νικούν τον καρκίνο θα αποτελέσουν στυλοβάτη στην έρευνα για τη γαστρονομική ιατρική. Πρέπει να βοηθήσει στη δημιουργία προσωποποιημένων διατροφικών συνηθειών που θα παρέχουν τροφές που είναι θρεπτικές και λειτουργούν θεραπευτικά για τον πληθυσμό»,
γράφουν στη δημοσίευση οι ερευνητές.

Προσθέτουν ωστόσο πως απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να αποκαλύψει πόσες από αυτές τις υπερτροφές θα πρέπει να τρώμε όπως επίσης και πώς θα πρέπει να φυλάσσονται, να επεξεργάζονται και να μαγειρεύονται. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template