ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται και νέες πληρωμές για όσους δεν είδαν λεφτά

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Το απόγευμα της Πέµπτης 24 Οκτωβρίου μπήκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα λεφτά της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους 683.052.227,06 ευρώ στους
λογαριασµούς 538.037 παραγωγών.
Ταυτόχρονα όμως ξεκίνησε και μια άλλη διαδικασία. Ηέναρξη των συµψηφισµών για όσους έχουν οφειλές στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταµεία, τον ΕΛΓΑ, αλλά και τις συνεταιριστικές οργανώσεις και τις εµπορικές τράπεζες.

Αν και πρόκειται για αναµενόµενη εξέλιξη, σε πολλές περιπτώσεις οι αγρότες φαίνεται πως µένουν µε λιγότερα λεφτά σε σχέση µε άλλες χρονιές, αφού ο χρόνος από την προηγούµενη σηµαντική πληρωµή ενισχύσεων ήταν µεγάλος και οι υποχρεώσεις, όπως και το κόστος παραγωγής, αυξηµένα.

Οι ελπίδες των παραγωγών τώρα στρέφονται στο επόµενο δίµηνο οπότε και αναµένονται περί τα 120 εκατ. ευρώ για προκαταβολές Προγραµµάτων του έτους 2019, η εξισωτική αποζηµίωση της ίδιας χρονιάς, αλλά και το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, το σύνολο της «πράσινης ενίσχυσης» και της ενίσχυσης για τους νέους αγρότες αλλά και ολόκληρη η βασική σε όσους παραγωγούς το δικαιούµενο ποσό ήταν κάτω των 250 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά το πλάνο των πληρωµών για τους επόµενους δύο µήνες και µέχρι το τέλος του έτους, βάσει της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτό έχει ως εξής:


Μέχρι τα τέλη Νοεµβρίου θα πιστωθούν οι προκαταβολές, ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ, για τη Βιολογική Γεωργία, τη Βιολογική Κτηνοτροφία, το Κοµφούζιο, τις Σπάνιες Φυλές, τους Ορυζώνες, την Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άµφισσας και τη Μείωση Νιτρορύπανσης.

Τον επόµενο µήνα και έως το τέλος του έτους το υπουργείο δροµολογεί την καταβολή της εξισωτικής αποζηµίωσης του 2019, εκτιµώµενου ύψους περί τα 235 εκατ. ευρώ, ενώ λίγο πριν ή λίγο µετά πρόκειται να πληρωθούν στους παραγωγούς το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, το πρασίνισµα και τα χρήµατα για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ποσού περί τα 980 εκατ. ευρώ.

Κοντά στους 50.000 όσοι δεν έφτασαν τα 250 ευρώ και έµειναν εκτός

Σύµφωνα µε την ανακοίνωση του Οργανισµού Πληρωµών, ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το 2019 υπέβαλλαν 646.141 παραγωγοί, εκ των οποίων δικαιούχοι βασικής ενίσχυσης είναι 591.007, ενώ το ανωτέρω καταβληθέν ποσό αντιστοιχεί στο 98,3% της συνολικά δικαιούµενης ενίσχυσης µε βάση τις αιτήσεις. Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έσπευσε να δηλώσει ικανοποιηµένος που επαληθεύτηκαν οι δηλώσεις του ότι «η πίστωση αυτή θα είναι διαθέσιµη πριν από την εθνική µας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου».

Κατά τον διασταυρωτικό µηχανογραφικό έλεγχο που πραγµατοποιήθηκε για τη χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2019, εντοπίστηκαν ευρήµατα που επηρέασαν µερικά ή ολικά την πληρωµή των δικαιούχων.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template