Το δώρο του εφοπλιστή Λαζαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό:Ο επιβλητικός «ΑΤΛΑΣ Ι»

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019


απο τον Βασίλη Τσακίρογλου
Βαπτίστηκε «ΑΤΛΑΣ Ι» και κατατάσσεται στα σκάφη γενικής υποστήριξης το ολοκαίνουριο πλοίο που δώρισε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ο εφοπλιστής
Παναγιώτης Λασκαρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη». Πρόκειται για ένα πλοίο μήκους 70 μέτρων και εκτοπίσματος άνω των 3.000 τόνων, το οποίο προορίζεται για τον εν πλω ανεφοδιασμό με καύσιμα και εφόδια άλλων σκαφών.

Στις δυνατότητές του περιλαμβάνεται επίσης η εκτέλεση αποστολών υποστήριξης σε επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου στην ανοικτή θάλασσα. 

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ο κ. Λασκαρίδης παρέδωσε τον ομολογουμένως επιβλητικό και υπερσύγχρονο «Ατλαντα» κατά τη διάρκεια τελετής ονοματοδοσίας και ένταξης στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού. Εκ μέρους της Πολιτείας στην επίσημη και διακριτικώς πανηγυρική παραλαβή του σκάφους παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης. Ανάδοχος του «Ατλαντα Ι» ήταν η κυρία Σουζάνα Λασκαρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά τον Παναγιώτη Λασκαρίδη και το ίδρυμα που εκπροσωπεί τόσο για τη συγκεκριμένη χορηγία όσο και για τη γενικότερη γενναιοδωρία που τακτικά επιδεικνύει ενισχύοντας τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις - και όχι μόνο. «Ο κ. Λασκαρίδης συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των εθνικών ευεργετών», είπε με έμφαση ο κ. Παυλόπουλος, και συνέχισε τονίζοντας: «Λόγω της σεμνότητας που τον διακρίνει, η οποία ταιριάζει σε έναν πραγματικό ευπατρίδη, ο κ. Λασκαρίδης δεν θέλησε ποτέ να προβληθεί η συνεχής προσφορά του στις Ενοπλες Δυνάμεις. Θα ευχόμουν το παράδειγμα του Παναγιώτη Λασκαρίδη να το ακολουθήσουν και άλλοι. Διότι ο τόπος έχει πάντα ανάγκη από αυτούς που στηρίζουν την πατρίδα, το έθνος και τον ελληνικό λαό».


Η τελετή παράδοσης έγινε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Στο μέσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής με τον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη

Ευγνωμοσύνη και συγκίνηση


Σε παρόμοιους τόνους, ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή ένταξη έχει ιδιαίτερη σημασία για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς μετά από πολύ καιρό εντάσσεται στον Στόλο μία μεγάλη κύρια μονάδα, η οποία επαυξάνει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές δυνατότητές του. Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός τέτοιων πλοίων ως μονάδων υψηλής αξίας, από επιχειρησιακή άποψη, αυτό δηλαδή που συχνά αναφέρουμε ως πολλαπλασιαστές ισχύος. Πολλαπλασιαστές ισχύος όμως για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για το Εθνος γενικότερα, δεν είναι μόνο τα υλικά μέσα και τα συστήματα, αλλά κυρίως το έμψυχο δυναμικό, το προσωπικό. 
Η στενή σχέση του Παναγιώτη Λασκαρίδη με το Πολεμικό Ναυτικό και η πολλαπλή προσφορά του σε αυτό αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τους άρρηκτους δεσμούς της ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας με το Πολεμικό Ναυτικό ως εκφραστές της ενιαίας ελληνικής ναυτικής ισχύος και ναυτοσύνης».

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Π. Λασκαρίδης, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε: «Σήμερα είναι πράγματι μία σπουδαία μέρα και για εμένα και για την οικογένειά μου, διότι μπορέσαμε επιτέλους να προσφέρουμε κάτι στο Ναυτικό που θα μπορέσει, πιστεύω, να κάνει τη δουλειά του και τις επιχειρήσεις του με έναν τρόπο πιο αποτελεσματικό, πιο οικονομικό, καλύτερο απ’ ό,τι μπορεί αυτή τη στιγμή. Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν πρέπει και δεν χρειάζεται η Πολιτεία να τιμά τους πολίτες της. Αλλά αντιθέτως, οι πολίτες να τιμούν την Πολιτεία και την Πατρίδα, διότι δεν χρωστάει τίποτα η πατρίδα στους πολίτες, αλλά εμείς οι πολίτες χρωστάμε στην πατρίδα. 

Και τα χρέη αυτά που αναλαμβάνουμε από την ώρα που γεννιόμαστε είναι σαν τα χρέη τιμής, πρέπει πάντοτε να εξοφλούνται ολόκληρα και εις το ακέραιο, και δεν μπορούν ούτε να διαπραγματεύονται, ούτε να παζαρεύονται, ούτε να απομειώνονται. Εγώ όλη μου τη ζωή φτιάχνω καπετάνιους και μηχανικούς. Πιστέψτε με, θα ήμουν πολύ πιο ικανοποιημένος να έχω έναν καλό αξιωματικό παρά ένα καλό βαπόρι. 

Καλά βαπόρια βρίσκονται πολλά και μπορείς να τα βρεις και γρήγορα και εύκολα, αλλά καλούς αξιωματικούς χρειάζεται χρόνια για να τους φτιάξεις. Στο πλοίο μας, στον κυβερνήτη, στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς και το πλήρωμα, θέλω να ευχηθώ από την καρδιά μου ήρεμες θάλασσες, καλά ταξίδια και ο Αγιος Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη σας».

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template