Eριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η δική μου διαφορετικότητα ήρθε με τη μορφή μιας πολύ καλής οικονομικής κατάστασης

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση μίλησε στο Gala με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που φέτος συνέπεσε με τη γιγάντωση του κινήματος #MeToo στη χώρα μας. Η Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Save a Greek Stray και A Promise to Animals, πρόεδρος του Matilda Foundation MA Animal Studies ήταν μία από τις 20 γυναίκες που μίλησαν στο περιοδικό που κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή.

«Για κάθε παιδί που μεγαλώνει στην Ελλάδα η διαφορετικότητα είναι επικίνδυνη. Η δική μου διαφορετικότητα ήρθε με τη μορφή μιας πολύ καλής οικονομικής κατάστασης και δύο γονέων που βρίσκονταν διαρκώς στα φώτα της δημοσιότητας. Η τιμωρία μου για όλα αυτά ήταν ο αποκλεισμός μου από τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου και η αθεμελίωτη κολακεία των ενηλίκων, τους οποίους γρήγορα έπαψα να εμπιστεύομαι. 

Έτσι ξεκίνησε ο θαυμασμός μου για τα ζώα. Παρατήρησα ότι για εκείνα ήμουν ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους και το μόνο που με ξεχώριζε ήταν η ευγένειά μου προς εκείνα, την οποία και επιβράβευαν δείχνοντάς μου εμπιστοσύνη.


Όταν έχεις την τύχη να βρίσκεσαι κοντά σε μη ανθρώπινα ζώα, αντιλαμβάνεσαι ότι έχουν δικά τους συναισθήματα, επιθυμίες και προτιμήσεις, όπως έχουμε κι εμείς. Ξαφνικά, ανοίγεις τα μάτια σου στην κόλαση που έχουμε δημιουργήσει για όλα τα πλάσματα που είχαν την ατυχία να μη γεννηθούν άνθρωποι. Από εκείνη τη στιγμή λοιπόν δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ εάν δεν κάνεις κάτι γι᾽ αυτό.


Το 2012 ίδρυσα τη Save a Greek Stray με σκοπό την προστασία των αδέσποτων ζώων και αφιέρωσα τη ζωή μου σε αυτό. Λίγα χρόνια αργότερα, συνειδητοποίησα ότι τα ζώα που προστατεύω, είναι τυχερά σε σχέση με αυτά που εκτρέφονται και σφάζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα ζώα αυτά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις γάτες και τους σκύλους μας, κι όμως οι περισσότεροι συναινούμε στη νόμιμη και συστηματική βαρβαρότητα που ασκείται πάνω τους.
Πριν από πέντε χρόνια σταμάτησα να τρώω κρέας και το 2019, αποφάσισα να υποβάλλω την αίτησή μου στο NYU για ένα μάστερ στο Animal Studies, έναν ταχέως αναπτυσσόμενο διεπιστημονικό κλάδο ο οποίος αντλεί από τις ανθρωπιστικές, κοινωνικές και φυσικές επιστήμες με σκοπό να εξετάσει τη σχέση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, αλλά και την αισθητική, ηθική, κοινωνική, πολιτική, οικονομική και οικολογική σημασία αυτών των σχέσεωνΕπιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2020, αποφάσισα να προχωρήσω στη σύσταση της ΜΚΟ A Promise to Animals, με στόχο την προστασία των παραγωγικών ζώων και την προώθηση του βιγκανισμού ως διατροφή και τρόπου ζωής στην Ελλάδα». 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template