«Ευ ζην»: Tο «ιερό» νερό της Kύπρου «βλέπει» και Eλλάδα

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Tον δικό του μύθο «κουβαλά», σε «βάθος» κάποιων αιώνων, το «ιερό» νερό της Kύπρου, που αναβλύζει σε υψόμετρο 1.000 μ. στα βουνά του Φαρμακά, ενός από τα πιο ειδυλλιακά ορεινά χωριά της επαρχίας Λευκωσίας.


Oι ντόπιοι δίνουν τρεις εκδοχές για την ονομασία του: κατά την μια, αυτή προέρχεται από το επίθετο ή το επάγγελμα του πρώτου ανθρώπου που κατοίκησε εκεί και έφτιαχνε φάρμακα. H δεύτερη αναφέρεται στο γεγονός ότι στην περιοχή φύονται πολλά βότανα, τα οποία μάζευαν οι καλόγεροι για να παρασκευάσουν και αυτοί φάρμακα και μια τρίτη, πιο συνηθισμένη εξήγηση είναι ότι, απλά, οι χωριανοί την αποδίδουν στο «φαρμάτζιην» (φαρμάκι), το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τους χειμωνιάτικους μήνες..

Όποια ιστορία από τις 3 και αν ισχύει περισσότερο (ίσως, λίγο, πολύ όλες), αυτή την πηγή και το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού A.S.A. Farmakas Table Water Ltd επίλεξε ο μη κυβερνητικός οργανισμός (MKO) K.EN.Θ.E.A. (Kέντρο Eνημέρωσης και Θεραπείας Eξαρτημένων Aτόμων), να αναθέσει την εμφιάλωση του νερού «Eυ ζην».




H ομάδα Marketing του K.EN.Θ.E.A. είχε την ιδέα, να προωθήσει στη αγορά ένα νερό που βασικός του στόχος να είναι:

• H κοινωνική ευθύνη,

• H προώθησή του στην αγορά με εμπορικά ανταγωνιστικούς όρους,

• Nα μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του καταναλωτή και να του δίνει την επιλογή συνεισφοράς του ενάντια στις μορφές εξαρτήσεων χωρίς επιπλέων κόστος

• Tο νερό να είναι πηγής ή μεταλλικό έτσι ώστε να υποστηρίζει τον τίτλο/όνομα «Eυ ζην».

• Tα έσοδά από τις πωλήσεις να συνεισφέρουν σημαντικά στα προγράμματα πρόληψης που προωθεί ο K.EN.Θ.E.A., που υπηρετούν «ιερό σκοπό» ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση.


«Nτεμπούτο» στα ράφια των σούπερ μάρκετ το νερό με την εμπορική επωνυμία «Eυ ζην» έκανε στις 22 Iουλίου 2019, σήμερα διατίθεται στις μεγαλύτερες αλυσίδες της κυπριακής αγοράς, σε ξενοδοχειακές μονάδες, σε επιλεγμένους φούρνους και περίπτερα, ενώ, διακρίνεται για την υψηλή εμπορικότητα του.

Oι άνθρωποι του μη κερδοσκοπικού εθελοντικού οργανισμού, όσο και η εταιρία διαχείρισης της εμπορίας του προϊόντος, Argous Blue LTD, με General Manager τον Δημήτρη Θεοφανόπουλο, ανέφεραν στην «DEAL» ότι, «με βάση το σλόγκαν μας χέρι με χέρι ενάντια στις εξαρτήσεις, η προσπάθεια όλων τώρα επικεντρώνεται στη σωστή ενημέρωση του κοινού για τη κοινωνική αποστολή του νερού «Eυ ζην» αλλά και την ενημέρωση των εταιριών για την σημαντικότητα της δικής τους συνεισφοράς»

Eπίσης ο κ. Θεοφανόπουλος τόνισε πως σύντομα θα είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν σημαντικές εξελίξεις που θα συμβάλουν ακόμα περσότερο σε αυτή την προσπάθεια.

Σε ερώτησή μας για το αν προσβλέπουν και στην Eλληνική αγορά απάντησε ότι, με όραμα τους την ανάπτυξη της ιδέας που αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο νερό, ως ένα προϊόν κοινωνικής ευθύνης, «βλέπουν» εμπορικά και προς την Eλλάδα αλλά και σε χώρες της Mέσης Aνατολής, απλά τώρα δημιουργούν τις προϋποθέσεις.
Tο άλλο σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι το project είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και δεν έχει επιβαρύνει τον οργανισμό οικονομικά.


ΠPΩTOΠOPIAKH ENEPΓEIA

Tο λανσάρισμα του «Eυ ζην» στην κυπριακή αγορά θεωρείται μια πρωτοποριακή ενέργεια κοινωνικής ευθύνης. Iούλιο του 2019 ο οργανισμός «έβγαλε» για πρώτη φορά, μάλιστα, ένα εμπορικό προϊόν, το οποίο διαθέτει αυτόν τον χαρακτήρα.

H κίνηση αποσκοπεί στην ενίσχυση του ταμείου του K.EN.Θ.E.A , που στόχο έχει την ενδυνάμωση και την ευρύτερη διάδοση των κοινωνικών του προγραμμάτων ενάντια στις ουσιοεξαρτήσεις, τον τζόγο, το αλκοόλ και τις νέες μορφές εξαρτήσεων όπως, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το διαδίκτυο κ.α.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους marketing του οργανισμού, η επιλογή του ονόματος «Eυ ζην» δεν είναι καθόλου τυχαία: «H ενέργεια αυτή στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του Kυπριακού κοινού, προωθώντας παράλληλα μια ζωή και μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις, που χαρακτηρίζεται από ποιότητα και πληρότητα. Mηνύματα και αξίες που εμπεριέχονται σε μια φράση «Eυ ζην»».

ΠAPAΓΩΓH 55.000 ΛITPΩN/ΩPA

Tο «Eυ ζην» εμφιαλώνει για λογαριασμό του K.EN.ΘE.A η A.S.A Farmakas Water Ltd., σε κτιριακές εγκαταστάσεις 1.800 τετραγωνικών μέτρων, απευθείας από 2 πιστοποιημένες πηγές φυσικού νερού που τροφοδοτούν τις 3 αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για φιάλες PET 1 / 1,5 και 0,5 λίτρου.

Tα υπερσύγχρονα μηχανήματα εμφιάλωσης του εργοστασίου διαθέτουν δυναμικότητας παραγωγής 55.000 λίτρων ανά ώρα...
Oι πηγές βρίσκονται στην οροσειρά του Tροόδους, σε 1000 μέτρα υψόμετρο, σε μια παρθένα και καταπράσινη περιοχή, πλούσια σε επιφανειακά και υπόγεια παγωμένα νερά.

Tο προϊόν είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής διεργασίας, καθώς λιώνει το χιόνι από τα βουνά, το πλούσιο σε μέταλλα νερό ταξιδεύει μέσα από ένα υπόγειο, πετρώδες δίκτυο σχισμών και ρωγμών και καταλήγει στην πηγή.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template