Πως οι άλλες Εκκλησίες εκθέτουν την Ελλαδική για την Ανάσταση

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Στην Ελλαδική Εκκλησία δεν ιδρώνει το αυτί τους....Ενώ πολλοί Μητροπολίτες με απαράδεκτο τρόπο καταφέρονται εναντίον των πιστών για τις αντιδράσεις περί της αλλαγής ώρας της Αναστάσεως, την παθητική στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας και τις δικαιολογίας σαν το περίφημο “κατ΄ οικονομίαν” εκθέτουν άλλες Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Γράψαμε και χθες πως ηχηρό ράπισμα ήρθε από την Ουκρανία και την κανονική Εκκλησία της χώρας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο.

Στην δε Γεωργία, το Υπουργείο Υγείας της χώρας αποφάσισε να άρει την εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας για μια νύχτα, έτσι ώστε τα εκατομμύρια των Ορθόδοξων Χριστιανών του έθνους να μπορούν να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου κανονικά στις 12, όχι με εκπτώσεις!! Στη Γεωργία, αυτή τη στιγμή υπάρχει περιορισμός μετακίνησης από τις 9:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ. και λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, το Υπουργείο διέταξε επίσης να ανασταλούν οι αστικές δημόσιες συγκοινωνίες από τις 3 έως τις 12 Μαΐου. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, υπήρξαν 304.272 περιπτώσεις μόλυνσης από COVID στη Γεωργία, με 4.042 θανάτους. Παρόλα αυτά για την Ανάσταση έγινε εξαίρεση.

Εν τω μεταξύ, στην Κύπρο, όπου υπάρχει αυστηρό κλείδωμα από τη Δευτέρα, το Υπουργείο Υγείας θα αναβάλει την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ., για να επιτρέψει στους πιστούς να γιορτάσουν το Πάσχα. 

Συγκεκριμένα, από τις 26 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, οι άνθρωποι μπορούν να πάνε στην εκκλησία χωρίς άδεια μέσω SMS και όσον αφορά το ίδιο το Πάσχα, θα τους επιτραπεί να φύγουν από το σπίτι δύο φορές. Σε άλλες ημέρες, οι Κύπριοι μπορούν να φύγουν από το σπίτι μόνο μία φορά την ημέρα αφού λάβουν άδεια από το κράτος μέσω SMS. Για το δε θέμα της “κατ΄οικονομίαν” Ανάστασης στις 9 στην Ελλάδα, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου όσο και Μητροπολίτες όπως ο Μόρφου Νεόφυτος, έχουν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους.

Στην δε Ρωσία το Πατριαρχείο Μόσχας έδωσε το πράσινο φως για να εορταστεί το Πάσχα κανονικά, με προσοχή και προληπτικά μέτρα βέβαια. Ούτε για Ανάσταση στις 9 είπε ούτε άλλα τέτοια περίεργα!

«Στις εκκλησίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια των τελετών την ημέρα της λαμπρής Ανάστασης του Χριστού και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας του Πάσχα, θα ισχύουν γενικά αποδεκτά προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος μάσκας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν λόγοι περιορισμού της πρόσβασης σε εκκλησίες για όσους επιθυμούν να προσευχηθούν κατά τη διάρκεια του Πάσχα », δήλωσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

pentapostagma.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template