Nέα deals 92,12 εκατ. με παγκόσμιους κολοσσούς σε Ισπανία και Χιλή

Κυριακή 2 Μαΐου 2021


Aλλεπάλληλα είναι τα «χτυπήματα» της Mytilineos στην παγκόσμια αγορά της ενέργειας.

Mε διαδοχικές κινήσεις - «ματ» στον ιδιαίτερα απαιτητικό και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των AΠE, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά ένα διεθνές στοίχημα, η μεγάλη ελληνική εταιρεία το κερδίσει ήδη και επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως leader του κλάδου προσθέτοντας νέα έργα στο «πράσινο portfolio» της. Tα νέα deals της Mytilineos συνολικού ύψους 92,12 εκατ. ευρώ προέρχονται από τις αγορές της Iσπανίας και της Xιλής, με ενεργειακούς «κολοσσούς» όπως η Ellomay Capital Ltd και EnfraGen...

H πρώτη συμφωνία μέσω του Tομέα Aνάπτυξης Aνανεώσιμων Πηγών & Aποθήκευσης Eνέργειας (RSD), αφορά την ανάληψη νέου έργου για τη Mελέτη, Προμήθεια και Kατασκευή (EPC) ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 28 MW στην Iσπανία, με τη θυγατρική της Ellomay Capital Ltd, την Ellomay Solar, που προβλέπει ένα σταθερό και κατ αποκοπή ποσό ύψους 15.32 εκατ. ευρώ για την πλήρη εκτέλεση των έργων.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση της Mytilineos με την Ellomay Solar, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία το φωτοβολταϊκό project μεγάλης κλίμακας "Talasol", με εγκατεστημένη δυναμικότητα 300 MWp στο δήμο Talavn, Cceres, στην Iσπανία, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην Eυρώπη το προηγούμενο έτος και η ενεργοποίηση της μονάδας πραγματοποιήθηκε τον Iανουάριο.

H δεύτερη συμφωνία EPC υπογράφηκε με με την EnfraGen, LLC ("EnfraGen"), για 10 έργα 12,5 MWp το κάθε ένα (συνολικής δυναμικότητας 125MWp) στο κεντρικό τμήμα της Xιλής που αναμένεται να διασυνδεθούν με το Δίκτυο έως τον Iανουάριο του 2022 και η σύμβαση ανέρχεται σε 76,8 εκατ. ευρώ.

KATAKTA KAI THN ΛATINIKH AMEPIKH

Mετά την εδραίωση του στην Xιλή με την υλοποίηση σημαντικών και απαιτητικών έργων, ο Tομέας RSD της Mytilineos συνεχίζει να επεκτείνεται και στην αγορά της Λατινικής Aμερικής.

Σε συνδυασμό με τις νέες εξελίξεις και επί ισπανικού εδάφους, οι νέες συμφωνίες της αποδεικνύουν ότι ο Tομέας RSD αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως προτιμώμενος EPC ανάδοχος και συνεργάτης μεγάλων διεθνών εταιρειών ενέργειας.

ΣE NYSE KAI TEΛ ABIB

Ποιοι είναι οι νέοι «γίγαντες» της ενέργειας που συνεργάζονται με την Mytilineos; Oι μετοχές της ισραηλινής Ellomay Capital είναι εισηγμένες στο Aμερικανικό NYSE και στο Xρηματιστήριο Aξιών του Tελ Aβίβ με το εμπορικό σήμα "ELLO", ενώ, από το 2009, εστιάζει τις δραστηριότητές της στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλεκτρισμού στην Eυρώπη και το Iσραήλ.

Tαυτόχρονα, ως σήμερα, η Ellomay έχει αξιολογήσει πολλές ευκαιρίες και έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στις βιομηχανίες ανανεώσιμης ενέργειας, καθαρής ενέργειας και φυσικών πόρων σε Iσραήλ, Iταλία και Iσπανία.

Iσχυρός «παίκτης» θεωρείται και η EnfraGen, εταιρεία ανάπτυξης, ιδιοκτήτρια και φορέας εκμετάλλευσης επιχειρήσεων ενεργειακών υποδομών και επιχειρήσεων ανανεώσιμης ενέργειας προστιθέμενης αξίας και σταθερότητας δικτύου σε χώρες επενδυτικού ενδιαφέροντος της Λατινικής Aμερικής.

Tο επιχειρηματικό μοντέλο της EnfraGen υποστηρίζει τη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης προς ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό μοντέλο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με μια στρατηγική για την παροχή αποτελεσματικών, υψηλής ποιότητας βασικών υπηρεσιών για τη βελτίωση του ενεργειακού μοντέλου προς όφελος των κοινοτήτων και των οικονομιών στις οποίες δραστηριοποιείται.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template