Κυβέρνηση: Ξέραμε για τις παρενέργειες του AstraZeneca αλλά εμβολιάζαμε λόγω κρουσμάτων -Αν αυξηθούν θα το ξανά κάνουμε

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Σοκ προκαλεί η εξήγηση της κυβέρνησης για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να σταματήσει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca για άτομα κάτω των 60 ετών.
Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών οι «ειδικοί» άκουσαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως το «καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο» και αποφάσισαν να εμβολιάζουν με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, παρά τις παρενέργειες, γιατί... είχαμε πολλά κρούσματα στην Ελλάδα!

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «η απόφαση της επιτροπής στηρίχτηκε σε επιστημονικά δεδομένα, έχει αλλάξει το ηλικιακό όριο γιατί μειώθηκαν τα κρούσματα και αν μάλιστα αλλάξει το ιικό φορτίο μπορεί να αλλάξουν πάλι τα ηλικιακά όρια του Αstrazeneca», μία κυνική παραδοχή πως η Ελλάδα ανέλαβε ένα ρίσκο να εμβολιάσει με το AstraZeneca παρά τις παρενέργειες, εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων, αλλά και πως αν αυξηθούν πάλι τα κρούσματα θα εμβολιάσει ξανά τους νέους με AstraZeneca!


«Με αυτό τον τρόπο φτάσαμε στην σωστή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Σώθηκαν ζωές», πρόσθεσε ο Μ.Θεμιστοκλέους.


«Η επιτροπή αντιμετωπίζει με συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα. Μετά είναι η ζυγαριά: ο κίνδυνος από τη νόσηση και οι παρενέργειες από το εμβόλιο. Εμείς ακολουθούμε τις αποφάσεις της Επιτροπής», σημείωσε.

Αναφορικά με το αν θα πρέπει κάποιος που έχει ήδη εμβολιαστεί με AstraZeneca να κάνει με το ίδιο σκεύασμα και τη δεύτερη δόση επεσήμανε: «Ακόμη και στη δεύτερη δόση, οι χώρες της ΕΕ και του ενιαίου οικονομικού χώρου, 20 χώρες συστήνουν και η δεύτερη δόση να γίνει με Αstrazeneca. Να επαναληφθεί ο εμβολιασμός με το ίδιο εμβόλιο στην περίπτωση που δεν έχουν εμφανιστεί παρενέργειες».

Όσον αφορά στο συνδυασμό εμβολίων ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι σαφής απάντηση για τη μίξη των εμβολίων δεν υπάρχει, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές μελέτες. «Όσοι έχουν κάνει εμβόλιο Αstrazeneca συστήνεται να κάνουν με το ίδιο εμβόλιο την δεύτερη δόση», ανέφερε.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Οπως γνωρίζω ότι εκατομμύρια ευρωπαίοι κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν προστατευθεί από τον κορωνοϊό χάρη στο εμβόλιο της AstraZeneca. Υπάρχει η σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών που είναι επιστημονική σύσταση, όμως, πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες συστήνουν η 2η δόση να γίνει κανονικά επειδή έχει απειροελάχιστες παρενέργειες».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template