Συμμορία που ρήμαζε ATM: Το παράδοξο με το βίντεο του τράπερ - Το έκανα για τα παιδιά μου

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Ο 26χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία μέλους σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ, εμφανίζεται "μετανιωμένος". "Ανέβηκε" στο YouTube βίντεο από τραγούδι του ενώ ήταν ήδη στα χέρια της Αστυνομίας. Ήδη "μετρά" χιλιάδες προβολές.

Ο 26χρονος τράπερ και άλλα τέσσερα άτομα, βρίσκονται στα χέρια της ΕΛΑΣ ως μέλη σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ, με τη λεία τους να φτάνει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.
Η Αστυνομία μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα (εδώ) τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ ο τράπερ είχε ήδη συλληφθεί από την Αστυνομία, στο YouTube ανέβηκε την περασμένη Κυριακή στις 25 Ιουλίου, βίντεο κλιπ με τραγούδι του.
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (27/07), το βίντεο είχε ξεπεράσει τις 61.000 προβολές.

Σε αυτό, φαίνεται ο 26χρονος να επιδεικνύει πιστόλια, να φορά κουκούλα full face ενώ ποζάρει πλάι σε πανάκριβο αυτοκίνητο.
Σε άλλο πλάνο, εμφανίζεται ένας σάκος και δίπλα στη σειρά, πάρα πολλά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
Μάλιστα, πολλοί στα σχόλια κάτω από το βίντεο κλιπ, αναφέρονται στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται, με τις ληστείες στα ΑΤΜ.

«Ομολόγησε τα πάντα»
Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το έκανε επειδή είχε να μεγαλώσει δύο παιδιά και λόγω κορονοϊού, είχε σταματήσει να δουλεύει σε νυχτερινά μαγαζιά.

Σύμφωνα με τον σταθμό, ο τράπερ που μεγάλωσε στη Δυτική Αττική, είχε αρχικά το ψευδώνυμο «τσίκι».
Φέρεται μάλιστα να ήταν εκείνος που έκλεβε τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν στις ληστείες για λογαριασμό της συμμορίας ενώ -στις επικοινωνίες του- χρησιμοποιούσε κωδικοποιημένες εκφράσεις όπως: «χρέπια» (για τα αυτοκίνητα), «do you» (χαιρετισμούς), «bro» (αδελφέ), κ.ά.
Σύμφωνα δε με την συνήγορό του, δηλώνει μετανιωμένος και «ομολόγησε τα πάντα».

Πώς δρούσε η συμμορία
Σύμφωνα με την αστυνομία, η συμμορία είχε ανατινάξει 27 ΑΤΜ σε Αττική και σε κοντινούς νομούς, χρησιμοποιώντας εύφλεκτα αέρια (μέθοδος PLOFKRAAK) και εκρηκτικές ύλες ενώ αποκόμισε λεία περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Ο 26χρονος τράπερ, επιδείκνυε μέσω βίντεο που ανέβαζε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, την χλιδάτη ζωή που έκανε ενώ η αστυνομία κατέσχεσε το πιστόλι που κρατούσε σε κάποιο από τα βίντεο κλιπ αλλά και το πολυτελές αυτοκίνητο που αγόρασε τον τελευταίο χρόνο για το οποίο, όπως εικάζει το τμήμα Διαρρηκτών, ενδέχεται να πλήρωσε με κλεμμένα χρήματα από τα ΑΤΜ.

Μέλη της σπείρας του 26χρονου δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν με καλάσνικοφ ακόμα και εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.
Ο τρόπος δράσης (modus operandi) και η μεθοδολογία των δραστών, "μαρτυρά" άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στις εκρήξεις και προσεκτική επιλογή του τόπου και του χρόνου των "χτυπημάτων" τους που γίνονταν συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.
Εντόπιζαν έτσι Αυτόματες Ταμειολογικές Μηχανές υποκαταστημάτων τραπεζών, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες είτε σε σούπερ μάρκετ, είτε σε εξωτερικούς χώρους, και τις ανατίναζαν με χρήση εύφλεκτων υλικών και εκρηκτικών υλών.
Ακολούθως, αφαιρούσαν ολόκληρες τις κασετίνες ή τα χρήματα που περιείχαν και διέφευγαν με κλεμμένα οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, τα οποία εγκατέλειπαν και τα πυρπολούσαν. Κάποιες πάλι φορές χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες.

Επίσης έπαιρναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες (full face, κουκούλες από μπλούζες φούτερ, μαντίλια και κουκούλες των μπουφάν τους), ενώ φορούσαν γάντια και μακρυμάνικες μπλούζες ή μπουφάν, προκειμένου να μην αφήνουν ίχνη.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template