Finito η Alitalia:Η εταιρεία δεν θα πωλεί εισιτήρια για πτήσεις μετά τις 15 Οκτωβρίου-Να πάτε αλλού!

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Tον επίλογο γράφει στην ιστορία των αερομεταφορών, αυτές τις ημέρες, η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia, η οποία είχε κηρύξει πτώχευση από το 2017.
Σε όλη αυτή την οικονομική δυσχέρεια ήρθε να προστεθεί και η πανδημία του Covid-19, οδηγώντας τον εθνικό αερομεταφορέα της Ιταλίας σε αδιέξοδο, χωρίς δυνατότητα ανάκαμψης.

Σε ένα σύντομο post στο site της, η εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν θα πωλεί εισιτήρια για πτήσεις μετά τις 15 Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας πως όσοι έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια μετά από αυτή την ημερομηνία, θα λάβουν email για το πώς να διαχειριστούν τις κρατήσεις τους. 
Συγκεκριμένα, τους δίνεται η δυνατότητα είτε να αλλάξουν το ταξίδι τους σε πιο κοντινή ημερομηνία ή να αποζημιωθούν. Σύμφωνα με το Euronews, μάλιστα, περισσότεροι από 250 χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Με το τέλος της Alitalia, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 5 Μαΐου 1947, η Ιταλία θα λανσάρει νέο εθνικό αερομεταφορέα την ίδια ημερομηνία. Η κρατική Italia Transporto Aereo (ITA) πουλά ήδη εισιτήρια και θα ξεκινήσει τις πτήσεις στις 15 Οκτωβρίου, ενώ θα αναλάβει 52 από τα πιο καινούργια αεροπλάνα του στόλου της Alitalia, με στόχο να φτάσει τα 105 αεροσκάφη το 2025.




Η Alitalia αντιμετώπιζε προβλήματα πολύ πριν από την επέλαση του κορωνοϊού. Το μερίδιό της στην αγορά μειωνόταν εξαιτίας των δραστηριοτήτων της Easyjet και της Ryanair, ενώ έφερε ζημίες ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019. 

Παρά τα κρατικά δάνεια, τα προγράμματα στήριξης εργαζομένων και τις προσπάθειες ανασχηματισμού, η Alitalia δεν έχει σημειώσει σχεδόν καθόλου έσοδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Alitalia φέρουν ένα μέρος της ευθύνης. Το 2017 υποχρέωσαν την εταιρεία να κηρύξει πτώχευση καθώς αρνήθηκαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα διοχέτευε ρευστότητα από ιταλικές τράπεζες και από την Etihad Airways. Επίσης, απέρριψαν την εξαγορά της εταιρείας από τη Lufthansa, διότι επρόκειτο να ακολουθήσουν απολύσεις. Οι Ιταλοί φορολογούμενοι πληρώνουν άλλη μία φορά, διότι οι πολιτικοί τους είναι εθισμένοι στην ιδέα κατοχής ενός εθνικού αερομεταφορέα. Οι παλιές κακές συνήθειες κόβονται δύσκολα.


Euronews
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template