Ποια είναι η ελληνική Unixfor που πρωτοπορεί στα self-service συστήματα – Η συνεργασία με την Saudi Aramco

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Η συνεργασία της με έναν πετρελαϊκό «κολοσσό» του μεγέθους της Saudi Aramco, με κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολ., ετήσια έσοδα ύψους 230 δισ. δολ. και 70.000 εργαζομένους, θα αρκούσε χωρίς δεύτερη σκέψη για να καταθέσει μια εταιρεία τεχνολογίας τα «διαπιστευτήρια» της στην διεθνή αγορά.


Με αυτό το σκεπτικό, η αμιγώς ελληνική Unixfor (με έδρα την Αθήνα και έτος ίδρυσης της το… μακρινό, από κάθε άποψη, για την σημερινή ψηφιακή εποχή 1979) δεν θα χρειαζόταν να αποδείξει «κάτι» παραπάνω για την τεχνογνωσία της, μετά τη συμφωνία που πέτυχε πριν από έναν χρόνο, Ιανουάριο του 2021, εν μέσω πανδημίας, με τον Σαουδαραβικό όμιλο, για την αυτοματοποίηση της έκδοσης και αντικατάστασης των καρτών πρόσβασης του προσωπικού του και την απόκτηση ενός δικτύου από Self-Service kiosks και συνεχίζεται με επιτυχία…

Μερικούς μήνες αργότερα, πρόσφατα, πρόσθεσε στο ενεργητικό της ένα δεύτερο εντυπωσιακό υπερατλαντικό deal, σε ένα άλλο γεωγραφικό… μήκος και πλάτος του πλανήτη και μια άλλη μεγάλη αγορά. Η Unixfor έβαλε αυτή τη φορά την «υπογραφή» της στο νέο project της Atiovar -εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στον πετρελαϊκό κλάδο Κεντρικής και Νότιας Αμερικής- η οποία ανέλαβε να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει το ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων καυσίμων της Terpel στον Παναμά…

Η Unixfor, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της, «σχεδιάζει και προσφέρει self-service συστήματα που καλύπτουν τις ανάγκες αυτοματοποίησης συναλλαγών παντός τύπου».
Όχι απλά χρήσιμο και πρακτικό. Γιατί, ότι γίνεται… απομακρυσμένα και ανέπαφα θεωρείται πλέον περισσότερο από ποτέ αναγκαίο.Τα νέα συστήματα

Τι είδαν οι Σαουδάραβες και Αμερικάνοι στα projects των Ελλήνων experts και πείσθηκαν να τους εμπιστευθούν και να συνεργασθούν μαζί τους;


Στην περίπτωση της Saudi Aramco μέσω ενός νέου συστήματος, ο χρήστης παραδίδει στο Self-Service kiosk την παλιά κάρτα πρόσβασης και παραλαμβάνει τη νέα, η οποία εκτυπώνεται επιτόπου, έχοντας αποθηκεύσει στο μικροκύκλωμά της τα στοιχεία του κατόχου, καθώς και μοναδικά χαρακτηριστικά που καθιστούν αδύνατη την υποκλοπή ή την αντιγραφή της. Σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Unixfor και βασίστηκε σε καινοτόμες λύσεις οι οποίες ενσωματώνουν υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας, που συνδυάζουν π.χ. οι κάμερες ασφαλείας και οι σαρωτές βιομετρικών χαρακτηριστικών…

Στα τέλη του φθινοπώρου η Unixfor προμήθευσε την Atiovar με state-of-the-art αυτόματους πωλητές καυσίμων (OPT Kiosks), εξειδικευμένο λογισμικό για λύσεις self-service και με λογισμικό απομακρυσμένης παρακολούθησης & διαχείρισης των OPT για την αναβάθμιση των πρατηρίων της Terpel.

«Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Unixfor και η άριστη συνεργασία με τους μηχανικούς της Atiovar οδήγησε στην σύντομη υλοποίηση του πιλοτικού έργου. Ταυτόχρονα, η ποιότητα και η πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών των OPT Kiosks και του λογισμικού, αλλά και η αποδοχή του πιλοτικού από τους αυτοκινητιστές είχαν σαν αποτέλεσμα την άμεση έγκριση της Terpel για το rollout του project, εξοπλίζοντας έτσι το σύνολο των πρατηρίων με ένα νέο, self-service κανάλι εξυπηρέτησης…», σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία.

Από ΗΠΑ μέχρι Κουβέιτ

Σε μια διαδρομή που ξεκίνησε πριν από 42 χρόνια η Unixfor, μια οικογενειακή επιχείρηση με ιδρυτή, κύριο μέτοχο και Πρόεδρο- Διευθύνοντα Σύμβουλο της τον Βασίλειο Στυλιανίδη, προμηθεύει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματοποίησης συναλλαγών και self-service συστήματα υψηλής ποιότητας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και δραστηριοποιείται με έργα της σε πάνω από 15 χώρες (Κύπρος, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ρουμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Μάλτα, Νότια Αφρική, ΗΠΑ, Παναμάς κ.α.).Είναι από τις μακροβιότερες εταιρίες τεχνολογίας στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες που συνδυάζουν ανάπτυξη λογισμικού και κατασκευή εξοπλισμού, εξάγοντας σε πελάτες εξωτερικού συνολικές λύσεις. Την χαρακτηρίζουν μάλιστα οι μακρόχρονες συνεργασίες, έχοντας ακόμα στο πελατολόγιό της εταιρίες που την εμπιστεύτηκαν από τη δημιουργία της το 1979.

Στο πλούσιο διεθνές πελατολόγιο της, που η ίδια φιλοδοξεί ότι θα συνεχίσει να διευρύνει, εκτός από τις Saudi Aramco, Atiovar/Terpel περιλαμβάνονται και άλλοι μεγάλοι πολυεθνικοί ενεργειακοί «παίκτες» όπως η Shell, η AD Noc – κρατική εταιρεία πετρελαίου στα ΗΑΕ/Άμπου Ντάμπι, στο Κουβέιτ η KNPC ενώ στην Ελλάδα, το χαρτοφυλάκιο των συνεργασιών της περιλαμβάνει τράπεζες, επιχειρήσεις από τον κλάδο των καυσίμων (πρατήρια), σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανεμπορικών αλυσίδων ή τηλεπικοινωνιακών ομίλων, καζίνο και καταστήματα VLT, ακτοπλοϊκές, αεροδρόμια, δημόσιο, ΟΤΑ, Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας, οργανισμούς, χώρους διασκέδασης, θεαμάτων αθλητικές εγκαταστάσεις, ομάδες, κινηματογράφοι, ξενοδοχεία κ.α., όπως ενδεικτικά οι BP, ΕΚΟ, Elpedison, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Ολυμπιακός, Vodafone, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, Intralot, Σκλαβενίτης, Κωτσόβολος, Blue Star Feries, Ελ.Βενιζέλος Retex, Hilton κ.α.

Στο ενεργητικό της Unixfor καταγράφηκε άλλο ένα σημαντικό project στο εξωτερικό. Με την συμβολή της Diyar, του στρατηγικού της συνεργάτη στη Μέση Ανατολή, πρόσφερε την τεχνογνωσία της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΥΠ.ΕΣ. του Κουβέιτ και την αυτοματοποίηση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες υλοποιώντας ένα εναλλακτικό, Self-Service κανάλι συναλλαγών 24×7. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα –και νέα επιλογή- την on line ανανέωση του διπλώματος οδήγησης, χωρίς χρονοβόρες και περίπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Χρήσεις και λογισμικό

Διατηρώντας κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και γραμμή παραγωγής στη Θεσσαλονίκη, η Unixfor παρέχει μια ευρεία γκάμα ολοκληρωμένων self service λύσεων με:
➜Αυτόματους Πωλητές Καυσίμων
➜Τερματικά Έκδοσης & Παραλαβής Εισιτηρίων
➜Συστήματα Διαχείρισης Μετρητών & Εξαργύρωσης Κερδών σε
Καταστήματα VLT
➜Συστήματα Αυτόματων Πληρωμών
➜Συστήματα Διαχείρισης Εγγράφων


Στις χρήσεις συμπεριλαμβάνονται ακόμα τραπεζικές συναλλαγές (πληρωμή δόσεων κάρτας και δανείου, φόρτιση προπληρωμένης κάρτας, κατάθεση μετρητών, ανανέωση βιβλιαρίων κ.α.), δημοσίου (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, κατάθεση δικαιολογητικών και εκτύπωση πιστοποιητικών), συναλλαγές πιστότητας (Αναγνώριση πελάτη μέσω κάρτας, barcode, RFID ή συσκευών NFC, Ενημέρωση πόντων) κ.α. Προσφέρει δε: Υποστήριξη στις ενέργειες πώλησης (από κοινού επαφές/επιδείξεις σε πελάτες), Τεχνογνωσία, Εγγύηση στα προϊόντα, Τεχνική υποστήριξη δεύτερου επιπέδου τόσο για υλικά όσο και το λογισμικό, Ανταλλακτικά υλικά.

Η Unixfor είναι ενεργό μέλος των ARTS (Association for Retail Technology Standards), DSA (The Digital Screenmedia Association), ΣΕΠΕ (Σύνδεσμός Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος).   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template