The French Connection: Τι συνδέει τον Ρομάν Αμπράμοβιτς με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022


Το διεθνές κυνηγητό του ρωσικού χρήματος ξεκίνησε από τα λιμάνια όπου οι Ρώσοι ολιγάρχες δένουν τα superyachts τους και συνεχίστηκε στις γειτονιές του «Londongrad», όπως αποκαλείται το ακριβότερο κομμάτι του Λονδίνου, όπου έχουν αγοράσει πανάκριβες επαύλεις. Τώρα, στο μικροσκόπιο τίθενται οι βίλες των Ρώσων δισεκατομμυριούχων στη Μεσόγειο και κυρίως στη γαλλική Ριβιέρα.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία task force για να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ρώσους και έχει δεσμεύσει περίπου 30 ακίνητα, αξίας άνω του μισού δισ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει αναφερθεί κάποια κίνηση των γαλλικών αρχών σε σχέση με το Château de la Croë, μία ιστορική έπαυλη σχεδόν 2.500 τ.μ. που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά σήμερα βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Η έπαυλη το 1938. (φωτ.: AP)

Το Château de la Croë βρίσκεται απομονωμένο σε μία έκταση άνω των 70 στρεμμάτων στο ακρωτήρι Cap d’Antibes της Αντίπ, μίας πόλης της γαλλικής Ριβιέρας ανάμεσα στη Νίκαια και τις Κάννες.

Χτισμένη το 1927, η βικτωριανού στυλ έπαυλη φτιάχτηκε για τον Βρετανό αριστοκράτη και μεγιστάνα των εφημερίδων σερ Ουίλιαμ Πομερόι.

Το 1938 αγοράστηκε από τον Βασιλιά Εδουάρδο Η’ της Αγγλίας, αφότου αυτός παραιτήθηκε από τον θρόνο για να παντρευτεί την Αμερικανίδα Γουάλις Σίμπσον. Εκείνη ανέλαβε την ανακαίνιση της έπαυλης, ξοδεύοντας τεράστια ποσά. Το Château de la Croë έζησε μεγάλες στιγμές την εποχή αυτή, με πολυτελείς δεξιώσεις και υψηλούς προσκεκλημένους.

Ο πρώην Βασιλιάς Εδουάρδος με τη σύζυγό του στο Château de la Croë. (φωτ.: AP)

Το 1950 αγοράστηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ το 1957 η ιδιοκτησία του château πέρασε στον Σταύρο Νιάρχο.

Έπειτα από μία πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος του ακινήτου τη δεκαετία του 1970, παρέμεινε εγκαταλελειμμένο για χρόνια.
Έτσι, όταν το 2001 η έπαυλη αγοράστηκε από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, εκείνος χρειάστηκε να διαθέσει μεγάλα ποσά (πάνω από 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα λέγονται) για την αποκατάστασή της.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, δημιουργήθηκε πισίνα 15 μέτρων στην οροφή του κτιρίου, καθώς και γυμναστήριο και σινεμά στο υπόγειο.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template