Η καινοτόμα υπηρεσία eDrive Zones τώρα διαθέσιμη και στην Ελλάδα

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022


Μια καινοτόμα υπηρεσία για ακόμη καθαρότερη ατμόσφαιρα προστίθεται στις Ευρωπαϊκές πόλεις. Η υπηρεσία αυτή είναι σήμερα διαθέσιμη στην Αθήνα και σε λίγο διάστημα -από τον Ιούλιο του 2022- θα είναι διαθέσιμη και στη Θεσσαλονίκη. Ονομάζεται eDrive Zones και το «εισάγει» το BMW Group .

Η περιοχή που έχει οριστεί ως eDrive Zone είναι αυτή που ορίζει ο «Καθαρός» Δακτύλιος της Αθήνας. Με την καινοτόμο υπηρεσία όλα τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στον «καθαρό» θα κινούνται με μηδενικούς ρύπους.


Με την τεχνολογία eDrive Zone τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW, όταν εισέρχονται σε κέντρα πόλεων, αυτόματα ενεργοποιούν την λειτουργία ELECTRIC, με αποτέλεσμα να κινούνται με μηδενικούς ρύπους, όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.


Το όχημα αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ σε πολλά από τα plug-in υβριδικά μοντέλα που κυκλοφορούν και σε όλα τα μελλοντικά plug-in υβριδικά μοντέλα BMW.

Oι οδηγοί θα ανταμείβονται με πόντους επιβράβευσης (bonus points), υπηρεσία η οποία θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στα τέλη του 2022, για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν αμιγώς με ηλεκτροκίνηση και με διπλάσιους πόντους σε περιοχή eDrive Zone . Οι πόντοι επιβράβευσης θα μπορούν να εξαργυρώνονται ως πίστωση φόρτισης. Από την άλλη, οι οδηγοί μπορούν επίσης να συλλέγουν πόντους επιβράβευσης κατά τη διάρκεια φόρτισης του οχήματός τους.


Η υπηρεσία eDrive Zones θα επιτρέπει την περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνολογίας plug-in hybrid: εάν το plug-in υβριδικό όχημα φορτίζεται τακτικά, οι καθημερινές αποστάσεις κυρίως μπορούν να καλύπτονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αυτό περιλαμβάνει εκατομμύρια καθημερινές διαδρομές στην Ευρώπη, για παράδειγμα. Σε αστικά κέντρα με υψηλό όγκο κυκλοφορίας, τα plug-in υβριδικά οχήματα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2.

Η χρήση αυτής της τεχνολογίας περιορίζει επίσης την ατμοσφαιρική μόλυνση και την ηχορύπανση, βελτιώνοντας επομένως την ποιότητα ζωής στις πόλεις. 

Σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, τα plug-in υβριδικά οχήματα BMW έχουν ένα αισθητά χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 συγκριτικά με τα αντίστοιχα με συμβατικό σύστημα κίνησης, ακόμα και όταν φορτίζονται με ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δεν είναι πράσινο  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template