Αποτελούν βιώσιμη επένδυση τα NFT

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Τα NFT ή Non-Fungible Tokens, όπως είναι η πλήρης ονομασία τους, φαίνεται πως αποτελούν μία συναρπαστική προσθήκη στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Τα NFT επιτρέπουν θα λέγαμε την ενοποίηση φυσικών και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό μία νέα, τεράστια αγορά στην οποία οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, χομπίστες και συλλέκτες μπορούν να προχωρήσουν σε συναλλαγές στο χώρο της μουσικής, της τέχνης, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και σε πολλά ακόμη άλλα αντικείμενα.

Τι ακριβώς είναι το NFT;

Η έννοια του NFT φαντάζει σε αρκετό κόσμο κάπως δυσνόητη στην αρχή. Θα μπορούσαμε να πούμε με απλά λόγια πως αποτελούν ουσιαστικά ένα τρόπο εγγύησης της ιδιοκτησίας ενός περιουσιακού στοιχείου. Το περιουσιακό στοιχείο αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, παρότι αυτή τη στιγμή αφορά κυρίως την ψηφιακή τέχνη, τη μουσική και διάφορα αντικείμενα βιντεοπαιχνιδιών.


Τα NFT φιλοξενούνται στο blockchain, δηλαδή σε ένα αποκεντροποιημένο δίκτυο που χρησιμοποιείται από πολλά κρυπτονομίσματα, όπως το Etherium και το Bitcoin μεταξύ άλλων.


Το Etherium φαίνεται να έχει κερδίσει τη μάχη κόντρα σε άλλα κρυπτονομίσματα στον συγκεκριμένο τομέα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται κατά κόρον για τις αγοραπωλησίες των NFT. 



Πρακτικές εφαρμογές των NFT

Το ερώτημα είναι τι μπορεί κανείς να κάνει με τα NFT, πέρα βέβαια από το να τα διατηρήσει για κάποιο διάστημα ως μία επένδυση, που ενδεχομένως να πουλήσει κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον.

Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούν αντικείμενα NFT. Φανταστείτε να είχατε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα ίδια ειδικά όπλα σε όλα τα παιχνίδια που παράγει η Blizzard, είτε μιλάμε για World of Warcraft, για το Diablo, για το Warcraft κλπ. Το ίδιο περίπου ισχύει και όταν κάνεις παίζει με ένα μοναδικό avatar online στην PokerStars, το οποίο θα είναι ορατό σε κάθε τραπέζι και τουρνουά. Πρόκειται για ιδέες οι οποίες έχουν αρχίσει ήδη να υλοποιούνται και από ότι φαίνεται ο κόσμος τις λατρεύει.

Άλλες πρακτικές εφαρμογές των NFT περιλαμβάνουν την ταυτοποίηση εγγράφων, έξυπνα εισιτήρια εκδηλώσεων και αγώνων, ως έξυπνες συμβάσεις και συμβόλαια για κάθε είδους ιδιοκτησίες που επιτρέπουν παράλληλα και αυτόματες πληρωμές. Ένα πρόσθετο όφελος σε κάθε περίπτωση είναι πως προστατεύονται ευαίσθητα στοιχεία, όπως πχ. οι λεπτομέρειες των πιστωτικών καρτών και όχι μόνο.




Πώς μπορείτε να επενδύσετε στα NFT

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επενδύσετε στον χώρο των NFT, υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να αποκτήσετε και εσείς τα πολύτιμα αυτά περιουσιακά στοιχεία. Ενδεχομένως στο μέλλον να καταφέρετε να πουλήσετε σε υψηλότερη τιμή για να έχετε κέρδος.

Ως πρώτο βήμα, θα πρέπει να ανοίξετε έναν λογαριασμό σε κάποιο ιστότοπο αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων. Στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να επιλέξετε. Από την ιστοσελίδα αυτή θα σας ζητηθούν κάποια προσωπικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να επαληθεύσετε, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητάς σας και κάποιο αποδεικτικό κατοικίας. Αυτά είναι απαραίτητα από τη διεθνή νομοθεσία για την αποφυγή διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ως δεύτερο βήμα, καταθέτετε χρήματα με την κάρτα σας στην πλατφόρμα αυτή και αγοράζετε Etherium (ΕΤΗ) που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Το ποσό που θα καταθέσετε εξαρτάται βέβαια από την τιμή του αντικειμένου ή των αντικειμένων που σκοπεύετε να αγοράσετε. Συνήθως η ελάχιστη κατάθεση είναι γύρω στα 5 με 10 ευρώ. 

Το τρίτο και τελευταίο βήμα είναι να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο στον οποίο γίνονται αγοραπωλησίες και να δημιουργήσετε και πάλι έναν λογαριασμό. Εκεί θα μπορέσετε να ρίξετε μία ματιά για να δείτε τι υπάρχει διαθέσιμο προς πώληση. Με τα χρήματα που έχετε μετατρέψει σε κρυπτονομίσματα, μπορείτε να αγοράσετε το NFT που θέλετε και πλέον είναι δικό σας, καθώς προστίθεται στη συλλογή σας.



Αποτελούν τα NFT καλή επένδυση;


Τα NFT δείχνουν να έχουν καλές προοπτικές ως επένδυση, όμως υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που πρέπει να συζητηθούν. Καταρχά,ς υπάρχουν τόσα πολλά NFT που είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, από NFT ιδιοκτησίας γης ως NFT κάποιου πίνακα ζωγραφικής.

Χρειάζεται αρκετή έρευνα στην αγορά για να διαπιστώσει κάνεις ποια είναι τα πιο ακριβά NFT και ποιο προϊόν είναι αυτό που ενδεχομένως να καταφέρει να πολλαπλασιάσει την αξία του και να αποδειχθεί κερδοφόρο. Οι επενδυτές αξιολογούν συγκεκριμένους παράγοντες όταν επιλέγουν κάποιο NFT ως επένδυση.

Γεγονός είναι, πάντως, πως καθημερινά πωλούνται και αγοράζονται NFT αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Όμως πάντα σημασία έχει το τι αγοράζεις, πότε το αγοράζεις και σε ποια τιμή το κάνεις αυτό. Έχετε κατά νου πως, όπως συμβαίνει και με τα κρυπτονομίσματα, τα NFT παρουσιάζουν πολύ μεγάλη αστάθεια και διακύμανση στις τιμές τους.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template