Ντόρα> Σας καλώ να εμβολιασθείτε με το επικαιροποιημένο εμβόλιο γιατί σώζει ζωές-Bloomberg> Aναποτελεσματικά τα επικαιροποιημένα εμβόλια COVID

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Oι δισθενείς αναμνηστικές βολές από τη Moderna και την Pfizer απέτυχαν να αυξήσουν τα επίπεδα προστατευτικών πρωτεϊνών που ονομάζονται εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι των κυρίαρχων στελεχών Omicron περισσότερο από τις τέσσερις δόσεις των αρχικών εμβολίων COVID-19, σύμφωνα με μια πρώιμη ανεξάρτητη μελέτη-σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg.


Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν συνέκριναν τα επίπεδα προστατευτικών πρωτεϊνών, που ονομάζονται εξουδετερωτικά αντισώματα, σε δείγματα αίματος από 21 άτομα που έλαβαν τέταρτη δόση των δισθενών ενισχυτών Moderna ή Pfizer-BioNTech SE έναντι των επιπέδων αντισωμάτων σε 19 άτομα που έλαβαν τέσσερα πλάνα των αρχικών εμβολίων.

Τρεις έως πέντε εβδομάδες μετά από ένα τέταρτο εμβόλιο, εκείνοι οι άνθρωποι που έλαβαν τους νέους ενισχυτές που στόχευαν στις παραλλαγές BA.4 και BA.5 «είχαν παρόμοιους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων με εκείνους που έλαβαν ένα τέταρτο μονοσθενές εμβόλιο mRNA», καταλήγουν οι συγγραφείς σε ένα χειρόγραφο που δημοσιεύτηκε στον διακομιστή προεκτύπωσης bioRxiv.org. Αυτό ισχύει για τα αντισώματα που προστατεύουν από BA.4, BA.5 και παλαιότερες παραλλαγές όπως το αρχικό στέλεχος Οmicron, σύμφωνα με τη μελέτη.


Τα αποτελέσματα δεν σημαίνουν ότι η λήψη μιας δισθενούς βολής δεν έχει κανένα όφελος και θα πρέπει να επιβεβαιωθεί σε πολύ μεγαλύτερες μελέτες. Ωστόσο, εγείρουν το ερώτημα εάν ήταν απαραίτητη η μετάβαση σε μια νέα έκδοση του εμβολίου.

Τα αποτελέσματα επίσης έρχονται σε έντονη αντίθεση με ένα δελτίο τύπου της 13ης Οκτωβρίου από την Pfizer και τη BioNTech που διαφημίζει «θετικά πρώιμα δεδομένα» από μια κλινική δοκιμή που υποδηλώνει ότι το δισθενές εμβόλιο της «αναμένεται να παρέχει καλύτερη προστασία». Η δήλωση βασίστηκε σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από άτομα τις πρώτες επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό και η εταιρεία δεν έχει ακόμη δώσει λεπτομέρειες.


«Μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε το όφελος» των δισθενών βολών σε σχέση με τις παλιές, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης David Ho, ιολόγος που διευθύνει το Ερευνητικό Κέντρο AIDS Aaron Diamond στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μια σαφής διαφορά μεταξύ των ενισχυτών θα μπορούσε να προκύψει σε μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, είπε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. Θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί ότι μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο αναμνηστικό εμβόλιο με το δισθενές εμβόλιο, είπε.

Ο Ho είπε ότι η μελέτη έχει υποβληθεί για δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό.

Η κυκλοφορία των δισθενών εμβολίων στις ΗΠΑ ήταν αργή μέχρι στιγμής. Μόνο περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει την πιο πρόσφατη έκδοση του εμβολίου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.


Τα αδύναμα αποτελέσματα για τους δισθενείς ενισχυτές θα μπορούσαν να οφείλονται σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται αποτύπωση, είπε ο Ho. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα θυμάται πιο έντονα την πρώτη έκδοση ενός ιού που συναντά. Αφού μεταλλαχθεί, η απόκριση σε ένα εμβόλιο -ακόμη και σε ένα εμβόλιο που στοχεύει νεότερα στελέχη- μπορεί να εξακολουθεί να κλίνει προς την καταπολέμηση του αρχικού παθογόνου.

Ο Ho είπε ότι προσωπικά έχει λάβει τέσσερις δόσεις από την αρχική γενιά λήψεων mRNA και ότι περιμένει περισσότερα δεδομένα για να αποφασίσει τι θα κάνει για την πέμπτη δόση.

Η Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει την εξωτερική έρευνα. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει πρόσθετα δεδομένα 30 ημερών για τη δισθενή βολή της τις επόμενες εβδομάδες. Η Moderna δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για σχόλιο.



Στις αρχές Οκτωβρίου, οι ερευνητές της Moderna δημοσίευσαν δεδομένα από την κλινική δοκιμή ενός διαφορετικού δισθενούς ενισχυτή που είναι προσαρμοσμένο στο αρχικό στέλεχος omicron. Αυτή η μελέτη, στο New England Journal of Medicine, διαπίστωσε ότι ένα τέταρτο εμβόλιο αυτού του δισθενούς εμβολίου παρήγαγε υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων σε σύγκριση με τέσσερα εμβόλια του αρχικού εμβολίου της Moderna. Το δισθενές εμβόλιο της Moderna κατά του αρχικού στελέχους omicron, που ονομάζεται mRNA-1273.214, δεν είναι εγκεκριμένο στις ΗΠΑ, αλλά έχει εγκριθεί για χρήση σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν αμφιβολίες για το όφελος από την αλλαγή της σύνθεσης των βολών. Πριν ξεκινήσουν οι ΗΠΑ να κυκλοφορούν ενημερωμένα ενισχυτικά τον Σεπτέμβριο, ο John Moore, καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Weill Cornell Medical College είπε ότι τα νέα εμβόλια θα ήταν «λίγο ή καθόλου καλύτερα» από προηγούμενα σκευάσματα.


πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template