Πρώτη πόλη στον κόσμο με 340.000 εκατομμυριούχους η Νέα Υόρκη

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023


Η Νέα Υόρκη βρίσκεται ξανά στην κορυφή της λίστας με τις πόλεις του πλανήτη που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο πλούτο, φιλοξενώντας περίπου 340.000 εκατομμυριούχους πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία επενδύσεων Henley & Partners.

Aυτή η συσσώρευση πλούτου βοήθησε τις ΗΠΑ να ξεπεράσουν άλλες χώρες στην κατάταξη με τις 10 από τις 50 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, με τη Νέα Υόρκη να υποσκελίζει το Τόκιο, τη Bay Area της Καλιφόρνια, το Λονδίνο και τη Σιγκαπούρη. Η ετήσια έρευνα εξέτασε 97 πόλεις σε εννέα περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο.


Η Νέα Υόρκη κέρδισε την πρώτη θέση από τη στιγμή που ο αριθμός των πλουσίων αυξήθηκε κατά 40% την περίοδο 2012-2022. Πρόκειται για τον ίδιο αριθμό με αυτόν στη Σιγκαπούρη, όμως είναι μικρότερος σε σχέση με άλλες πόλεις, όπως Σανγκάη, Χιούστον, Ντουμπάι και Μουμπάι.

Η Κίνα ακολουθεί τις ΗΠΑ με πέντε πόλεις στο τοπ 50, ενώ είναι πίσω μόνο από την Αυστραλία που έχει τέσσερις πόλεις.


Οι πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο

Η Νέα Υόρκη έχει τους περισσότερους εκατομμυριούχους, όμως η περιοχή Bay Area είχε τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους


Source: Henley & Partners, New World Wealth


Σε μία ακόμη πιο ελιτίστικη κατηγορία, η περιοχή Bay Area της Καλιφόρνια έχει το μεγαλύτερο αριθμό των δισεκατομμυριούχων – 63 στην περιοχή γύρω από τη Σίλικον Βάλεϊ και το Σαν Φρανσίσκο. Ακολουθούν η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Λος Άντζελες και η Σαγκάη.

Ο ρυθμός αύξησης σε ορίζοντα 10ετίας των ατόμων με μεγάλη περιουσία καθοδηγήθηκε από την κινεζική πόλη Χανγκζού, με αύξηση 105%, ενώ το Όστιν στο Τέξας ήρθε στη δεύτερη θέση με αύξηση 102%. Το Μαϊάμι και το Γουέστ Παλμ Μπιτς στην Φλόριντα – που ευνοήθηκαν από έναν αριθμό επιχειρηματιών υψηλού προφίλ και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που μετακόμισαν στη Νότια Φλόριντα στη διάρκεια της πανδημίας – “είδαν” τον αριθμό των ατόμων με υψηλό πλούτο να αυξάνεται 75% και 90% αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο συνδυασμός κυρώσεων και της εξόδου πολιτών έπληξαν τα μέγιστα τη Μόσχα. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων που ζούσαν στην ρωσική πρωτεύουσα, μειώθηκε 44% από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην Αγία Πετρούπολη μειώθηκε κατά 38%.

moneyreview.gr με πληροφορίας από Bloomberg
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template