Πώς να φτιάξετε περιουσία – Το λάθος που κάνουν όλοι οι νέοι

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να χτίσει μια περιουσία, από το να ιδρύσει μια επιτυχημένη επιχείρηση έως το να κληρονομήσει αρκετά χρήματα.


Όμως, για τον μέσο άνθρωπο, το να γίνει πλούσιος απαιτεί μία μακροπρόθεσμη στρατηγική, που σύμφωνα με το CNBC, προϋποθέτει κινήσεις όπως ο καλός προϋπολογισμός, οι επενδύσεις και η σωστή διαχείριση των χρημάτων.

Έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Empower διαπίστωσε ότι το 67% των millennials και των Gen Z πιστεύουν ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για να κάνει κάποιος περιουσία είναι ο μισθός του. Οι νεότερες γενιές δίνουν στον μισθό μεγαλύτερη σημασία από άλλους παράγοντες, όπως το να μην έχει κάποιος χρέη, να έχει μια σταθερή δουλειά ή να μην ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει.

Ωστόσο, όπως εξηγεί το CNBC, ενώ το να κερδίζει κάποιος έναν υψηλό μισθό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να χτίσει περιουσία, ο μισθός από μόνος του δεν είναι αυτό που δημιουργεί πλούτο.

Ο μισθός λέει λίγα πράγματα για την συνολική περιουσία ενός ατόμου. Πραγματικά, ένας υψηλός μισθός μπορεί να υποδηλώνει καλύτερη οικονομική θέση, αλλά αν το άτομο δεν χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα αποτελεσματικά, ενδεχομένως να μην μπορέσει να χτίσει περιουσία.

«Το πραγματικό κλειδί για να γίνει κάποιος πλούσιος είναι το μέρος από τον μισθό του που κρατάει»
, λέει το CNBC ο Scot Johnson, της Adell, Harriman and Carpenter Inc.

Κανείς μπορεί να βάζει ένα μέρος του μισθού του σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό –φροντίζοντας να διατηρεί πάντα αρκετά χρήματα για να καλύψει τυχόν έκτακτες ανάγκες- αλλά εάν θέλει να αυξήσει την περιουσία του μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να κάνει επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα ή ακίνητα.

Εάν κάποιος βάζει τα χρήματα που αποταμιεύει «κάτω από το στρώμα», τότε η αγοραστική του δύναμη συρρικνώνεται με τον καιρό, λόγω του πληθωρισμού.


Η στρατηγική την οποία προτείνει το CNBC είναι επενδύσεις με χαμηλού κόστους index funds, δηλαδή funds που ακολουθούν τους δείκτες. Αυτή είναι μία μέθοδος που δημιουργεί περιουσία ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματος, σημειώνει, καθώς με τον τρόπο αυτό, ο αποταμιευτής πετυχαίνει τη διαφοροποίηση, δεν εξαρτά την επιτυχία του χαρτοφυλακίου του από την τύχη συγκεκριμένων εταιρειών και αντιμετωπίζει καλύτερα τις διακυμάνσεις των αγορών.

Ακόμα και εάν κάποιος δεν μπορεί να βάζει πολλά στην άκρη κάθε μήνα, είναι καλή ιδέα να αναπτύξει τη συνήθεια του να επενδύει έστω όσα μπορεί, τονίζει το CNBC.

«Το να χτίσει κανείς περιουσία είναι τελικά μια ισορροπία ανάμεσα στο να ζει το εδώ και τώρα και να βάζει αρκετά στην άκρη, ώστε αυτά να αυξάνονται (μέσω επενδύσεων). Όσο περισσότερο καιρό αυξάνονται αυτές οι αποταμιεύσεις για εσάς, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να γίνει η περιουσία σας»,
λέει ο Johnson.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template