Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Αρνητική η επιλογή Κασσελάκη. Στο 11% η 3η δημοσκόπηση

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023


Το που θα σταματήσει η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν γνωρίζει αφού η αιμορραγία με αποχωρήσεις στελεχών του  συνεχίζεται, κάτι που ευνοεί το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει περάσει στην δεύτερη θέση .

Η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών ευνοούν σημαντικά το ΠΑΣΟΚ, που χωρίς να έχει αναλάβει κάποια έντονη αντιπολιτευτική δράση, αρχίζει να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, σύμφωνα με την τρίτη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.Και η δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» δίνει τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ.

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 39%, στο ΠΑΣΟΚ το 14,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 13,8%.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 9,6%, Ελληνική Λύση με 5,6%, οι Σπαρτιάτες με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%, το ΜεΡΑ25 με 3,2% και η Νίκη με 2,9%.

Πρόθεση ψήφου


Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 34,1%, το ΠΑΣΟΚ 12,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12%.
Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,3%, Ελληνική Λύση με 4,9%, Σπαρτιάτες με 2,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, ΜεΡΑ25 με 2,8%, Νίκη με 2,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 8,6%.


Πώς βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Κασσελάκη


Σε ιστορικό χαμηλό η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο μάλλον ιστορικά χαμηλό ποσοστό της τάξης του 52,6%, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%) όσο και, πολύ περισσότερο, προς τους αναποφάσιστους (14,4%) και, εν γένει, την αδιευκρίνιστη ψήφο.
Ο Στέφανος Κασσελάκης κερδίζει την εμπιστοσύνη μόλις του 6,7% της ελληνικής κοινωνίας και στο σχετικό ερώτημα κατατάσσεται τέταρτος, μακράν πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και χαμηλότερα από τους Νίκο Ανδρουλάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα.
Επιπλέον, υπερτερούν ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που αμφισβητούν τη βασική του διακήρυξη ότι μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη, με την οποία διεκδίκησε και κέρδισε τον θώκο του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

GPO: Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12,1%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%

Λίγο νωρίτερα το Σάββατο (18/11/2023) την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κατρακυλά πλέον στην τρίτη, προανήγγειλαν τα ευρήματα δημοσκόπησης της GPO, η οποία έρχεται λίγα 24ωρα της Opinion Poll και επί της ουσίας επιβεβαιώνει την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.
Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά που διεξήχθη το διάστημα 13-15/11 σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων, παραμένει κυρίαρχη, συγκεντρώνοντας στην πρόθεση
ψήφου 36%.
Η έκπληξη έρχεται στη δεύτερη θέση, αφού πρόκειται για ανατροπή στον δημοσκοπικό χάρτη, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώνει ποσοστό 12,1% και να ακολουθεί πια στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 11%.
Ακολουθούν: ΚΚΕ με 8,9%, Ελληνική Λύση με 5,4%, Σπαρτιάτες με 3,6%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, Νίκη με 2,8%, ΜέΡΑ25 με 1,2%, ενώ στο 10,3% είναι οι αναποφάσιστοι.
Αρνητική η επιλογή Κασσελάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 71,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.
Επιπλέον, το 68,8% των ερωτηθέντων βλέπει διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, το 63,7% θεωρεί ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι αρνητική εξέλιξη για το κόμμα, ενώ το 74,7% βλέπει αποδυνάμωση λόγω αποχωρήσεων.

Ο Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 47,7% αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης που συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 11,6%.
Ωστοσο, το 22,6% θεωρεί ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Η ακρίβεια

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα κατά της ακρίβειας, το 38,6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι προς τη σωστή/ μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 58,8% πως είναι προς τη λάθος/ μάλλον λάθος.
Στο μεταξύ, το 80,4% παραδέχεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών λόγω της ακρίβειας και μόλις το 19,3% να απαντά όχι/ μάλλον όχι.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template