Του κατάσχεσε τα έπιπλα από το ξενοδοχείο ενώ οι πελάτες έπιναν καφέ! Στα άκρα η κόντρα του ζάμπλουτου Τέλη Μυστακίδη με τον Χρήστο Καλιακάτσο

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν εταιρεία συμφερόντων ενός από τους πλουσιότερους Έλληνες (Μυστακίδης) αγόρασε από από την Attica Bank το οποίο είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο και είχε ως εγγύηση το ξενοδοχείο Nikopolis στη συμπρωτεύουσα, έναντι τιμήματος 8,5 εκατομμυρίων.

Όπως λένε στο edolio5 πηγές κοντά στον επιχειρηματία με περιουσία μεγαλύτερη των 3 δισ. ευρώ, η πλευρά Μυστακίδη προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με τον Χρήστο Καλιακάτσο, όταν ενημέρωσε τον ξενοδόχο για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου. 

Ο τελευταίος ζήτησε διευκολύνσεις για την αποπληρωμή του δανείου και την καταβολή των μισθωμάτων οι οποίες παρασχέθηκαν, αλλά η διαδικασία συνεχίστηκε με ανταλλαγή εξωδίκων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Αφού κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, ο κ. Καλιακάτσος λειτουργούσε υπό τη μορφή του sales & lease back το Nikopolis, που σημαίνει ότι μετά από 30 χρόνια θα μπορούσε να επαναγοράσει το ακίνητο. 

Ωστόσο, ο νέος ιδιοκτήτης κατήγγειλε τη σύμβαση και ο ξενοδόχος από τη Θεσσαλονίκη έχασε την ανακοπή εκτέλεσης της κατάσχεσης του εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα η απόφαση να γίνει εκτελεστή παρουσία δικαστικού επιμελητή, ενώ νέα δικάσιμος έχει οριστεί για τον Δεκέμβριο.


Οι ίδιες πηγές κάνουν επίσης λόγο για οφειλή 1,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα μισθώματα που όφειλε να καταβάλει για το Nikopolis, οφειλή 4 εκατ. ευρώ στην ΑΑΔΕ, οφειλές ύψους τριών μηνών προς τους εργαζόμενους, ενώ η συνολική οφειλή προς τον νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου και του δανείου που εξαγοράστηκε από την Attica Bank ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια. 

Σημειωτέον ότι το μίσθωμα του Nikopolis είχε οριστεί σε 72.000 ευρώ το μήνα, ποσό που έφτασε τα 90.000 ύστερα από την αναπροσαρμογή. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως μέσω της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου είχαν αγοραστεί από την οικογένεια τρία πολυτελή οχήματα, μία Mercedes S500, μία Porsche Carrera και ένα Audi.

Το Hotel Nikopolis είναι boutique city resort 5 αστέρων, χτισμένο σε έκταση 25 στρεμμάτων, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Μακεδονία, και 8 χιλιομέτρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την περιγραφή του, διαθέτει 99 δωμάτια, εκ των οποίων 4 junior σουίτες, 2 executive σουίτες και μία προεδρική.






πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template