Κ. Μάστορας (Optima Foods) : Γιατί έκλεισα το Titan Foods στην Αστόρια μετά από 40 χρόνια

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023


Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κλείσει το ιστορικό σούπερ μάρκετ Titan Foods
που λειτουργούσε εδώ και τέσσερις δεκαετίες στην Αστόρια ανέλυσε στην Ημερησία ο Κώστας Μάστορας, επικεφαλής της Optima Foods.

“Έπεσαν 11 άνθρωποι έξω από το super market. Γλίστρησαν, λένε, και χτύπησαν, μας έκαναν μηνύσεις. Μεταξύ αυτών είναι και γνωστός στην ομογενειακή κοινότητα, ο οποίος έκανε μήνυση για $250 χιλ. και πήρε από την ασφαλιστική εταιρεία μετά από οκτώ μήνες $100 χιλ.”. Συνέχισε λέγοντας: “Μπούχτησα. Έδωσα τη ζωή μου 40 χρόνια. Χόρτασα…παλαμάκια. Εγώ είμαι απόφοιτος του Αριστοτέλειου, του Queens College City University, του St John’s και του Iowa. Και ξεκίνησα κάνοντας τον μπακάλη, να κουβαλάω φορτία από την αποθήκη. Έχω μια διαδρομή στην Αμερική”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έμπαινε μέσα» $500 χιλ. κάθε χρόνο

Υπογράμμισε ότι “ήμουν σωστός όλα αυτά τα χρόνια στις υποχρεώσεις μου προς τους εργαζομένους και την Πολιτεία, αλλά πλέον δεν μπορούσα να συνεχίσω να λειτουργώ την Titan, αφού την τελευταία τριετία έμπαινε μέσα $500 χιλ. κάθε χρόνο”.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κόστος για το ρεύμα διπλασιάστηκε, το εργασιακό τριπλασιάστηκε και τα ενοίκια πενταπλασιάστηκαν. “Ό,τι χρήματα βγάζαμε από Χριστούγεννα μέχρι Πάσχα, τα χάναμε από Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου οι περισσότεροι ομογενείς φεύγουν για διακοπές στην Ελλάδα”.


Η ιστορία

Ο Κώστας και η Σταυρούλα Μάστορα ήρθαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1970 ως μεταπτυχιακοί φοιτητές και άνοιξαν την Titan Foods ως μικρό ελληνικό deli μαζί με δύο φίλους από το κολέγιο.

Η οικογένεια μετέφερε το κατάστημα στην 25-56 31st Street το 1996, σε χώρο περίπου 1.500 τ.μ., γεγονός που τους επέτρεψε να επεκτείνουν τον κατάλογο των εγχώριων και ελληνικών εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένων γαλακτοκομικών, ειδών αρτοποιίας, κρεάτων και θαλασσινών.
Optima Foods

Αναφορικά με την Optima Foods, η εταιρεία κάνει κυρίως εισαγωγή τροφίμων από την Ελλάδα και διανομή τους σε super markets, εστιατόρια και χονδρεμπόριο σε όλες τις ΗΠΑ.

Η Optima Foods εισάγει περίπου 2.500 προϊόντα από ελληνικές εταιρείες όπως οι:

Όλυμπος
Alfa ζύμες
Βίκος
Σουρωτή
Misko
Χώτος
Μάννα Τσατσαρωνάκης


Μία από τις τελευταίες προσθήκες στο portfolio της Optima Foods είναι και τα αναψυκτικά της Όλυμπος που παρουσιάστηκαν στην έκθεση. “Πρόκειται ουσιαστικά για τα προϊόντα της Κλιάφας που βγαίνουν στις ΗΠΑ με το brand Olympus. Είναι το μοναδικό εργοστάσιο που παράγει αναψυκτικά χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη και έχει διάρκεια ζωής 8 μήνες. Είναι state of the art σε ευρωπαϊκό επίπεδο” υπογράμμισε ο κ. Μάστορας.

Πρόσθεσε ότι “τα ελληνικά προϊόντα έχουν παρουσία στην Kroger, τη μεγαλύτερη αλυσίδα στις ΗΠΑ με 2.500 καταστήματα, αλλά και σε άλλους retailers”.
Domna’s Bakery

Παράλληλα η εταιρεία έχει τη δική της μονάδα παραγωγής ειδών αρτοποιΐας και ζαχαροπλαστικής στο Long Island, όπου παράγει διάφορες πίτες (τυρόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, μπουγάτσες), γλυκά (μπακλαβά, κανταΐφι κλπ) με το brand “Domna’s Bakery”, ενώ λειτουργεί και ομώνυμο φούρνο εκεί.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template