Wall Street: Άνοδος άνω των 550 μονάδων για τον Dow – Η καλύτερη συνεδρίαση από τον Ιούνιο

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023


Με εντυπωσιακή άνοδο έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις υποχώρησαν σημαντικά με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ έχει ολοκληρώσει τις επιτοκιακές της αυξήσεις τουλάχιστον για το 2023.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 564,5 μονάδες ή 1,7% κλείνοντας στις 33.839,09 μονάδες, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Ιούνιο. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.317,78 μονάδες με κέρδη 1,9%, στην καλύτερη συνεδρίαση από τον Απρίλιο. Είναι η πρώτη φορά για τον S&P 500 που παρουσιάζει διαδοχικά κέρδη της τάξης άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας από τον Φεβρουάριο. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,8% στις 13.294,19 μονάδες, στην καλύτερη συνεδρίαση από τον Ιούλιο.


Υπό αυτές τις συνθήκες, ο S&P 500 και ο Dow οδεύουν προς τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Το ράλι ήταν ευρείας κλίμακας καθώς και οι 11 κλάδοι του S&P 500 κινήθηκαν σε θετικό έδαφος. Τα κέρδη καθοδηγήθηκαν από τον κλάδο του real estate και καταναλωτικών αγαθών, δύο κλάδοι που επλήγησαν στις αρχές του έτους εν μέσω ανησυχιών για τα υψηλότερα επιτόκια.

Την ίδια στιγμή, οι ομολογιακές αποδόσεις συνέχισαν να υποχωρούν – στην αμερικανική 10ετία περιορίστηκαν 12 μονάδες βάσης, στο 4,67%.

Τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν επίσης αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και αποθέρμανση της αγοράς εργασίας, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι η Fed έχει πιθανότητα τελειώσει με τις επιτοκιακές αυξήσεις. 

Το κόστος εργασίας παρουσίασε απρόσμενη πτώση στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ενώ οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν στις 217.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το θετικό κλίμα συνεχίστηκε και αυτό δημιουργεί μία ελπίδα ότι έχουμε θέσει κάπως τον πληθωρισμό υπό έλεγχο, κάτι άλλωστε που ανέφερε και η ίδια η Fed. Ωστόσο, η ανησυχία είναι μήπως οι επενδυτές γίνουν υπερβολικά αισιόδοξοι καθώς ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ Τζερόμ Πάουελ δεν απέκλεισε νέα επιτοκιακή άνοδο στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

«Πιστεύει ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει μεταβλητότητα στο θέμα του πληθωρισμού. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι ο πληθωρισμός μπορεί εύκολα να αναζωπυρωθεί», ανέφερε η Μέγκαν Χόρνεμαν, επικεφαλής επενδύσεων της Verdence Capital Advisors.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template