Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow – Αυξήθηκε πάνω απο 100 μονάδες

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024


Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο Dow Jones στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές
να περιμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ και τα συνεχιζόμενα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 125,69 μονάδες ή 0,33% κλείνοντας στις 38.679,38 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε στις 5.021,84 μονάδες με οριακή πτώση 0,09%, χάνοντας την κεκτημένη του ταχύτητα καθώς πλησίαζε τις 5.050 μονάδες. Αντίστοιχα, και ο Nasdaq υποχώρησε 0,3% στις 15.942,55 μονάδες, αφού όμως νωρίτερα είχε αγγίξει τις 16.212,22 μονάδες, που είναι νέο ιστορικό υψηλό ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Νοεμβρίου του 2021.


Η Salesfordce άσκησε κάποιες πιέσεις στον Dow, με την εταιρεία λογισμικού να υποχωρεί 1,4%. Η μετοχή της Hershey σημείωσε πτώση 1% μετά την υποβάθμιση της επενδυτικής της αξιολόγησης από τη Morgan Stanley λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Από την άλλη, η Diamondback Energy ενισχύθηκε 10% μετά την ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τον παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου Endeavor Energy Partners.


Την Παρασκευή, ο S&P 500 έκλεισε πάνω από το φράγμα των 5.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του,
ενώ από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχει ενισχυθεί περισσότερο από 5%.

Και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα κερδών, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να καταγράφουν κέρδη 1,4% και 2,3% αντίστοιχα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Dow έκλεισε οριακά υψηλότερα.

«Παρότι οι αμερικανικές μετοχές έχουν προεξοφλήσει ένα πλήθος από θετικά στοιχεία, πιστεύουμε ότι το ράλι έχει καλή υποστήριξη», αναφέρει ο Μάρκ Χέφελε, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management.

Περίπου 61 ονόματα του S&P 500 αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Lyft, Instacart και DoorDash. Επίσης, επιχειρήσεις όπως AutoNation, Kraft Heinz, Hasbro και Coca-Cola.


Oι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή που ανακοινώνονται αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με την στρατηγική αναλύτρια Μέγκαν Σγουίμπ της Bank of America, η Fed έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι χρειάζεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ως προς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό προτού αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Πάντως, το ράλι της αγοράς τους τελευταίους τρεις μήνες είναι ασυνήθιστα ισχυρό και σταθερό, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα μίας διόρθωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο S&P 500 διαπραγματεύεται επί 70 συνεχείς συνεδριάσεις χωρίς να έχει υποχωρήσει 2%, σύμφωνα με τη Bespoke Investment Group.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template