Μακελειό στην Μόσχα: 5 τρομοκράτες προκάλεσαν λουτρό αίματος μέσα στο «Crocus City Hall».ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Οι κραυγές τρόμου διαδέχτηκαν τα ουρλιαχτά πόνου. Τουλάχιστον 5 οι δράστες με πολεμικά όπλα και με τρομακτική ηρεμία εκτελούν τους θεατές του συναυλιακού χώρου. Οι νεκροί είναι πάνω απο 40 το μόνο σίγουρο ενώ οι τραυματίες πάνω απο 100 


Ασύλληπτο μακελειό στη Μόσχα από αδίστακτους δράστες που ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότερους νεκρούς. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας έκανε λόγο για αδίστακτους Ουκρανούς τρομοκράτες που πρέπει να εξαλειφθούν.
Ένας ύποπτος φερόμενος ως δράστης συνελήφθη.
Εάν επιβεβαιωθεί οριστικά ότι πρόκειται περί τρομοκρατικής επίθεσης από το καθεστώς του Κιέβου, τότε η απάντηση της Μόσχας θα είναι πάρα πολύ σκληρή, όπως έχει προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
Για τη φρικτή επίθεση ενημερώνεται συνεχώς ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ενώ σε ένδειξη πένθους ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριο εκδηλώσεις στη ρωσική πρωτεύουσα.

Το λουτρό αίματος

Τουλάχιστον 5 άτομα με στολές παραλλαγής εισέβαλαν το απόγευμα της Παρασκευής (22/3/2024) στον συναυλιακό χώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα και άνοιξαν πυρ την ώρα που λάμβανε χώρα συναυλία.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές 40 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης.
Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές ήδη διενεργούν έρευνα για τρομοκρατική επίθεση.
Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων αναφέρει ότι οι διασώστες έχουν απεγκλωβίσει 100 άτομα από το υπόγειο του συναυλιακού χώρου.
Οι άγνωστοι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους πριν από τη συναυλία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κτίριο βρισκόταν ομάδα ενόπλων και ήταν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν αρχικά στο ισόγειο και στη συνέχεια μέσα στην αίθουσα συναυλιών λίγο πριν από μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Picnic.
Αναφέρεται ότι οι δράστες ήταν 20 ενώ ορισμένοι εξ αυτών κατάφεραν να διαφύγουν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη ένας ύποπτος.
<blockquote class="twitter-tweet" data-media-max-width="560"><p lang="el" dir="ltr">Αδιανόητο<br>Η ανθρώπινη κτηνωδία δεν έχει όρια. Ο Σαίξπηρ έγραψε ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που σκοτώνει όχι για να τραφεί. 😢<a href="https://twitter.com/hashtag/%CE%9C%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Μοσχα</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Moscow?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Moscow</a> <a href="https://t.co/KHDP6ttKKU">pic.twitter.com/KHDP6ttKKU</a></p>&mdash; Popeye (@Popeye_gr) <a href="https://twitter.com/Popeye_gr/status/1771280493540950219?ref_src=twsrc%5Etfw">March 22, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>




Ο χώρος τυλίχθηκε στις φλόγες

Μετά τους πυροβολισμούς, η αίθουσα συναυλιών τυλίχθηκε στις φλόγες.
Στη συνέχεια οι δράστες πυρπόλησαν τον χώρο.
Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου έχει τυλιχτεί στις φλόγες, η οροφή του κτιρίου έχει μερικώς καταρρεύσει, αναφέρει το Interfax επικαλούμενο τα σωστικά συνεργεία.

Στο σημείο αναπτύχθηκαν οι ειδικές δυνάμεις.
Στο σημείο της τραγωδίας εστάλησαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.
croscus_7.JPG
crocus_3.JPG

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μόσχα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Μόσχα μετά την επίθεση ενόπλων σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα.
Σε ισχύ τέθηκε το σχέδιο «Zaria» και κλήθηκαν όλοι οι Ρώσοι στρατιωτικοί να επιστρέψουν μέσα σε μία ώρα στις μονάδες τους προκειμένου να τεθούν σε επιφυλακή.
Μάλιστα οι επιχειρήσεις εκκένωσης, λόγω φόβου επέκτασης των επιθέσεων, είναι τόσο διευρυμένες που ακόμη κι εμπορικά κέντρα στην Αγία Πετρούπολη έχουν εκκενωθεί.

Υποψίες για Ουκρανούς τρομοκράτες - Οι προειδοποιήσεις των δυτικών πρεσβειών

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Μόσχα εξέδωσαν προειδοποιήσεις στους πολίτες τους για πιθανές επιθέσεις σε πολυσύχναστα μέρη στη Μόσχα.

Έτσι οι ρωσικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από την τρομοκρατική επίθεση να βρίσκονται Ουκρανοί.

Bondarev (Επιτροπή Άμυνας): Είναι Ουκρανοί που πρέπει να εξοντωθούν

Η επίθεση Crocus City Hall είναι τρομοκρατική και δολιοφθορά από την Ουκρανία, οι τρομοκράτες πρέπει να εξαλειφθούν επί τόπου, δήλωσε στο TASS ο Viktor Bondarev, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας.
«Αυτό που συνέβη είναι τρομοκρατική επίθεση και πράξη δολιοφθοράς από την Ουκρανία.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για τους τρομοκράτες.
Πρέπει να εξαλειφθούν επί τόπου» σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.



Ενημερώνεται διαρκώς ο Putin - Zakharova: Είναι τρομοκρατική επίθεση - Medvedev: Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο από θάνατο

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έδωσε όλες τις απαραίτητες οδηγίες σχετικά με το μακελειό και ζήτησε να ενημερωθεί για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί πριν από την επίθεση.
Τρομοκρατική επίθεση χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova το λουτρό αίματος στο Crocus City Hall, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δέχεται συλλυπητήρια από όλο τον κόσμο.
«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δέχεται μηνύματα από όλο τον κόσμο από απλούς πολίτες που εκφράζουν συλλυπητήρια σε σχέση με την τρομερή τραγωδία στο Crocus City Hall» σημείωσε η Zakharova.
«Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο τα αντίποινα.
Καμία δίκη ή έρευνα δεν θα βοηθήσει αν η βία δεν αντιμετωπιστεί με βία και οι θάνατοι με ολικές εκτελέσεις τρομοκρατών και καταστολές κατά των οικογενειών τους», σημείωσε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
Από τους πρώτους πολιτικούς ηγέτες που προχώρησαν στην καταδίκη του μακελειού ήταν ο πολιτικός αρχηγός της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov, ο οποίος με ανακοίνωσή του ανέφερε πως καταδικάζει «σθεναρά τέτοιες πράξεις βίας, κτηνωδίας και απερισκεψίας εναντίον αμάχων».


«Αν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου, η διαφορετική αντιμετώπιση αυτών και των ιδεολογικών εμπνευστών τους - αδύνατη.
Όλοι τους πρέπει να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα.
Συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων του κράτους που διέπραξε μια τέτοια θηριωδία.
Θάνατος για θάνατο», πρόσθεσε ο Medvedev.

ΗΠΑ: Τρομερό περιστατικό - Δεν συνδέεται με κάποιο τρόπο η Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω σχολίου του Λευκού Οίκου καταδίκασαν κι επίσημα την πολύνεκρη επίθεση στο συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «τρομερό» περιστατικό.
«Οι εικόνες είναι απλά φρικτές και είναι δύσκολο να τις παρακολουθήσει κανείς», τόνισε σχετικά στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας John Kirby.
Ο εκπρόσωπος του Biden επέμεινε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν καμία πληροφορία για την επίθεση, ούτε πιστεύουν ότι συνδέεται με κάποιο τρόπο με την Ουκρανία.



Ίσως οι δράστες να μην ήταν Σλάβοι – Πώς συνδέονται με τις ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική μεθόριο

Η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών FSB επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση.
Η επίθεση θα μπορούσε να εξαπολυθεί ως απάντηση στον μαζικό εντοπισμό και κράτηση υποστηρικτών των φιλοουκρανικών ομάδων στη Ρωσία από την FSB.
Ο αριθμός των συλλήψεων τις τελευταίες μέρες είχε αυξηθεί σημαντικά.
Ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα χρησιμοποίησε τις επιθέσεις στα ρωσικά σύνορα για να επιτρέψει σε ειδικά προετοιμασμένους μαχητές να διεισδύσουν στο ρωσικό έδαφος.
Οι σαμποτέρ που εκπαιδεύτηκαν σε χώρες του ΝΑΤΟ είχαν ως στόχο να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, πιθανολογεί η FSB.

Υπάρχουν αναφορές ότι οι επιτιθέμενοι δεν ήταν σλάβοι.
Πολύ πιθανό ΝΑΤΟ και Ουκρανία προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ορισμένες εθνοτικές μειονότητες για να κρύψουν την ευθύνη τους.
Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα σίγουρα θα προκαλέσει την κλιμάκωση.
Η Μόσχα ενδέχεται να εξαπολύσει αντίποινα στα κέντρα αποφάσεων στο κέντρο του Κιέβου.


Στη μνήμη όλων η επίθεση των Τσετσένων στο θέατρο της Μόσχας

Το λουτρό αίματος στο Crocus City Hall ανακαλεί στη μνήμη την επίθεση των 50 ενόπλων Τσετσένων στο θέατρο Dubrovka στις 23 Οκτωβρίου 2002 η οποία περιλάμβανε 850 ομήρους και έληξε με το θάνατο τουλάχιστον 170 ατόμων.
Οι τρομοκράτες ισχυρίστηκαν πίστη στο ισλαμιστικό αυτονομιστικό κίνημα στην Τσετσενία και απαίτησαν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Τσετσενία καθώς και τον τερματισμό του Δεύτερου Πολέμου της Τσετσενίας.
Λόγω της διάταξης του θεάτρου, στάθηκε αδύνατο στο να εισέλθουν εντός του χώρου οι ειδικές δυνάμεις μέσω ενός διαδρόμου μήκους 30 μέτρων και να προχωρήσουν σε μια καλά προστατευμένη σκάλα προτού φτάσουν στην αίθουσα στην οποία κρατούνταν οι όμηροι, καθώς οι τρομοκράτες είχαν πολυάριθμα εκρηκτικά, με τα πιο ισχυρά από αυτά να είναι στο κέντρο της αίθουσας.
Ωστόσο οι άντρες της ειδικής μονάδας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, με την υποστήριξη μιας μονάδας του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, διοχέτευσαν έναν άγνωστο χημικό αέριο στο σύστημα εξαερισμού του κτιρίου και ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσης.

Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν όλοι οι τρομοκράτες καθώς και επίσης και περίπου 130 όμηροι κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, συμπεριλαμβανομένων 9 αλλοδαπών, λόγω της τοξικής ουσίας που διοχετεύθηκε στο θέατρο.

Λεγεώνα Ελεύθερης Ρωσίας: Δεν εμπλεκόμαστε στην επίθεση στη Μόσχα

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας η λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία, παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία.
«Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες», δήλωσε η οργάνωση που καθιστά υπεύθυνο «το τρομοκρατικό καθεστώς του Putin».


Βίντεο - σοκ από τη στιγμή των πυροβολισμών στη Μόσχα

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template