Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο με ώθηση από την τεχνολογία

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Με άνοδο έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον κλάδο της τεχνολογίας να ξεχωρίζει καθώς κολοσσοί όπως η Alphabet και η Tesla κατέγραψαν ράλι, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις της Federal Reserve.


Η μητρική της Google, Alphabet σημείωσε άλμα 4,6% μετά από δημοσιεύματα ότι η Apple είναι σε συνομιλίες για την ενσωμάτωση της Gemini AI της Google στο iPhone.

Αυτό έδωσε ώθηση στον τομέα των υπηρεσιών επικοινωνίας, ο οποίος ηγήθηκε των κερδών μεταξύ των 11 κύριων τομέων του S&P 500 και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ράλι 6,3% σημείωσε εξάλλου η μετοχή της Tesla μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αυξήσει τις τιμές στο Model Y σε κάποιες χώρες της Ευρώπης από τις 22 Μαρτίου.

Οι μετοχές της Nvidia ενισχύθηκε 0,7%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να κερδίζει 5%. Η εταιρεία ξεκίνησε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της, με τους επενδυτές να περιμένουν νέες ανακοινώσεις για τα τσιπ από τον διευθύνοντα σύμβουλο Jensen Huang μετά το κλείσιμο.

Οι επενδυτές ήταν διχασμένοι ανάμεσα στον ενθουσιασμό για τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της τεχνολογίας και τις ανησυχίες ενόψει της δήλωσης και του σχολιασμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Lindsey Bell, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή της 248 Ventures στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

«Πρόκειται για μια αγορά που θέλει πραγματικά να κρατήσει το momentum trade, αλλά αυτό που πραγματικά βαραίνει το μυαλό των επενδυτών είναι το τι θα συμβεί με τη Fed αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Bell.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει και πάλι αμετάβλητα τα επιτόκια της στο 5,25% με 5,5% όπου βρίσκονται από το περασμένο καλοκαίρι και να δώσει ταυτόχρονα νέες προβλέψεις για την πορεία του πληθωρισμού και των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες.

Ο Dow Jones κέρδισε 75,66 μονάδες ή 0,20% και έκλεισε στις 38.790,43 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 32,33 μονάδες ή 0,63% και έκλεισε στις 5.149,42 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 130,27 μονάδες ή 0,82% στις 16.103,45 μονάδες.

moneyreview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template