ΛΑΖΑΡΟΥ: Μου ζήτησαν τις συνταγές απο το μενού του Κάρολου της 25ης Μαρτίου

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Εντυπωσιασμένοι φαίνεται πως έμειναν οι υψηλοί προσκεκλημένοι που συμμετείχαν στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο την 25η Μαρτίου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου που επιμελήθηκε όλο το μενού, το Μπάκιγχαμ του ζήτησε τις συνταγές των πιάτων που σερβιρίστηκαν.


"Ήθελαν τις συνταγές από όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ και ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, μιλώντας στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σημειώνοντας παράλληλα πως και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα ελληνικά φαγητά του τραπεζιού.



Παράλληλα, ο Λευτέρης Λαζάρου επισήμανε ότι η αναγνώριση αυτή "έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, για τα προϊόντα μας", ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις που είδε από τους προσκεκλημένους, υπογράμμισε πως "τα μάτια του ανθρώπου δεν λένε ποτέ ψέματα και καταλαβαίνω από το βλέμμα του". Ο γνωστός σεφ, είχε αναφερθεί ξανά στις εντυπώσεις των προσκεκλημένων από το μενού, αποκαλύπτοντας πως ο πρίγκιπας Κάρολος εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για το κυρίως πιάτο, καθώς του άρεσε ιδιαίτερα.



Στο δείπνο που είχε παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου, μεταξύ των προσκεκλημένων, ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονάβ, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κάιτ Σμιθ, η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λικ Μαρτινέζ.



Το αμιγώς ελληνικό μενού που απόλαυσαν οι καλεσμένοι

Το μενού περιλάμβανε καθαρά ελληνικά προϊόντα από πολλές περιοχές της χώρας, με πρόθεση να τονιστεί το ελληνικό στοιχείο στα πιάτα. Μεταξύ άλλων, η κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ο κιμάς γαρίδας σε ζωμό μαζί με φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης και το φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Ως επιδόρπιο, σερβιρίστηκε λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης. Όσον αφορά το κρασί, σερβιρίστηκε λευκό Παπαστρατής και Μαλαγουζιά Κτήμα Μιχαηλίδη, ενώ από γλυκό κρασί, κόκκινο "Αποσπερίτης" της Οινοποιητικής Λειψών.


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template