Κ.Μητσοτάκης: Ο νόμος επιτρέπει να παρακολουθούμε ευρωβουλευτές αλλά όχι αρχηγούς κομμάτων! – «Δεν ήξερα»

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022


Με μια τραγική δήλωση που κανονικά θα έπρεπε να συνοδευόταν με το «παραιτούμαι και κηρύσσω εκλογές» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να αποτινάξει τις ευθύνες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από την ΕΥΠ.

Ευθύνες τις οποίες ο ίδιος είχε αναλάβει 24 ώρες μετά την εκλογική του νίκη, στις 8 Ιουλίου του 2019, περί ανάληψης του ελέγχου και της ευθύνης λειτουργείας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η φράση «δεν ήξερα» όχι απλώς δεν αθωώνει, ή δεν συνιστά καν ελαφρυντικό γι’ αυτόν, αλλά συνιστά αιτία άμεσης παραίτησης, διότι ακόμη και εάν δεχθούμε ότι «δεν ήξερε»,
αυτό σημαίνει ότι εκτελούσε ελλιπώς τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός σε βάρος του κράτους, αν απορρίψουμε το «δεν ήξερα» (είναι αδύνατον να μην γνώριζε, ειδικά για την μορφή λειτουργείας του επιτελικού κράτους που είχε εγκαθιδρύσει) θα πρέπει επίσης άμεσα να παραιτηθεί.

Αντ’ αυτού προτίμησε γι’ ακόμη μια φορά να αναλωθεί σε ψεύδη και να κρυφτεί πίσω από την υπογραφή της εισαγγελέως την οποία ο ίδιος είχε τοποθετήσει, λέγοντας ότι η υποκλοπή του Ν.Ανδρουλάκη ως ευρωβουλευτή ήταν «νόμιμη» και ότι αυτή «διακόπηκε όπως λέει ο νόμος» λίγες ημέρες αφότου εκλέχθηκε πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.


Μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει και είναι άξιο απορίας πώς βγαίνει και λέει τέτοια πράγματα:

1) o νόμος δεν ξεχωρίζει πολίτες, ευρωβουλευτές, ή αρχηγούς κομμάτων από τη στιγμή που ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ λόγοι για τηλεφωνική τους παρακολούθηση. Δηλαδή α) είναι ύποπτοι διάπραξης βαρέων ποινικών αδικημάτων ή σχετίζονται με άτομα που έχουν διαπράξει ή είναι ύποπτα διάπραξης τέτοιου είδους εγκλημάτων.

β) για εθνικούς λόγους, δηλαδή λόγους προστασίας του εθνικού συμφέροντας.


Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να επιτρέπει την παρακολούθηση ευρωβουλευτή χωρίς να συντρέχουν αυτοί οι λόγοι, ούτε κάποιος νόμος που να απαγορεύει την παρακολούθηση των αρχηγών κομμάτων.

Δηλαδή το διακόψαμε την παρακολούθηση όταν έγινε αρχηγός κόμματος είναι αυταπόδεκτα ψευδές ως λόγος που δήθεν διακόπηκε η παρακολούθηση.

Πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις ο Ν.Ανδρουλάκης είτε ως ευρωβουλευτής, είτε ως αρχηγός κόμματος για να παρακολουθείται; Και για να μείνουμε στη διάρκεια της παρακολούθησης, δηλαδή τη στιγμή της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ πρέπει να δημοσιευθεί το έγγραφο αίτημα της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα εφετών Β.Βλάχου η οποία και το υπέγραψε και βέβαια να κληθεί και η ίδια η Βλάχου να πει δημοσίως γιατί υπέγραψε να παρακολουθείται ένας ευρωβουλευτής.

«Στη Δημοκρατία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές», ανέφερε ανοίγοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες περί «νόμιμης επισύνδεσης» στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. «Παρότι έγιναν νόμιμα, η ΕΥΠ υποτίμησε την πολιτική διάσταση της ενέργειας αυτής», υπογράμμισε επιρρίπτοντας ευθύνες στη… δική του ΕΥΠ. «Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», τόνισε χαρακτηρίζοντας ως «ελλιπή» τον χειρισμό της υπόθεσης, αναφέροντας ότι την πρακτική ευθύνη την ανέλαβε ο Παναγιώτης Κοντολέων και την πολιτική ευθύνη ο Γρηγόρης Δημητριάδης.


«Αυτό που έγινε ήταν λάθος. Δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ»,
σημείωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μιλώντας περί ανάγκης ύπαρξης «πρόσθετων φίλτρων» όσον αφορά τις υποθέσεις της ΕΥΠ.

«Η υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια και την προστασία από ασύμμετρες απειλές». Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε… άμεση συγκατάθεση σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής, «ρίχνοντας» βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς το ζήτημα δεν πρέπει να μετατραπεί σε «κατασκοπευτικό θρίλερ», όπως σημείωσε, παρουσιάζοντας με λίγα λόγια τον διοικητή της ΕΥΠ. «Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δημιουργικές παθογένειες».  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template