Εκτέλεσαν την κόρη του «γεωπολιτικού γκουρού» και στενού συμμάχου του Putin, Aleksandr Dugin

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022


Νεκρή έπεσε η Darya Dugina, κόρη του ανθρώπου που αποκαλείται «μυαλό του Putin», όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, και υποτίθεται πως θα οδηγούσε ο πατέρας της, εξερράγη το βράδυ του Σαββάτου 20/8.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, από βόμβα τοποθετημένη στο τζιπ που οδηγούσε, η οποία εξερράγη καθ'οδόν προς το σπίτι της στα περίχωρα της Μόσχας.
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως η κόρη του βασικού θεωρητικού, συμβούλου και στενού συμμάχου του Vladimir Putin, σκοτώθηκε στο αυτοκίνητο που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε εκείνος.

Πιστεύεται ότι ο πατέρας της, ο Ρώσος φιλόσοφος Aleksandr Dugin που είναι γνωστός ως ο "γεωπολιτικός γκουρού", ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος της επίθεσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS και το ρωσικό μέσο ενημέρωσης 112, πατέρας και κόρη επρόκειτο να επιστρέψουν μαζί από μια εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου με το ίδιο αυτοκίνητο πριν ο Dugin πάρει την τελευταία στιγμή την απόφαση να ταξιδέψει χωριστά από την κόρη του.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα Telegram και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρονται να απεικονίζουν τον Dugin να παρακολουθεί σε κατάσταση σοκ τα σωστικά συνεργεία να φτάνουν στο σημείο της έκρηξης ενώ το αυτοκίνητο με επιβάτιδα την κόρη του έχει πάρει φωτιά.

Αστυνομικές πηγές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι μια γυναίκα οδηγός έχασε τη ζωή της όταν σημειώθηκε έκρηξη σε SUV στο χωριό Bolshiye Vyazemy.
Αν και ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο επικεφαλής του DPR στο Ντονέτσκ, Denis Pushylyn, κατηγόρησε τους Ουκρανούς «τρομοκράτες» για την έκρηξη.
«Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Aleksandr Dugin και σκότωσαν την κόρη του σε αυτοκίνητο» έγραψε στο Telegram.
Παρά το γεγονός ότι δεν κατέχει επίσημη θέση στην κυβέρνηση, ο Aleksandr Dugin είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου και έχει χαρακτηριστεί ακόμη και ως "ο Ρασπούτιν του Putin".



Η 30χρονη Darya Dugina, ήταν εξέχουσα δημοσιογράφος κάτοχος διδακτορικού στη Φιλοσοφία από το φημισμένο πανεπιστήμο Λομονόσοφ που υποστήριξε δυναμικά την εισβολή στην Ουκρανία ότι συμβάλει στην διασπορά «προπαγάνδας».

Νωρίτερα φέτος της επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες κατηγόρησαν την 30χρονη ότι συνέβαλε στη διαδικτυακή "παραπληροφόρηση" σε σχέση με την εισβολή της Ρωσίας.

Τον Μάιο, σε συνέντευξή της περιέγραψε τον πόλεμο ως "σύγκρουση πολιτισμών" και εξέφρασε υπερηφάνεια για το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της είχαν υποστεί κυρώσεις από τη Δύση.

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template